Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Uusia Bonava-koteja nousee Finnoon alueelle.
Suunnitteilla

Espoon Selja

Ekologista asumista merellisen luonnon syleilyssä

Tontin omistus:
Oma

Kuvaus

Ekologista asumista merellisen luonnon syleilyssä

Uudet Bonava-kodit sijoittuvat Espoon Finnooseen raikkaalle ja nykyaikaiselle asuinalueelle, jolla kaupunkimainen asuinympäristö yhdistyy monimuotoiseen luontoon. Seljan suunnittelussa painottuvat arjen helppous, yhteisöllisyys sekä kestävän kehityksen arvot.

Asunto Oy Espoon Selja toivottaa sinut tervetulleeksi Finnoon luonnonläheiseen naapurustoon. Seljan seitsemään asuinkerrokseen tulee 42 uutta energiatehokasta asuntoa, ja kotitalon kruununa komeilee kahdeksannen kerroksen toiminnallinen kattopiha. Huoneistojakauma vaihtelee 33,5-neliöisistä yksiöistä 74-neliöisiin kolmioihin, ja osaan asunnoista on mahdollista valita vaihtoehtoinen pohjaratkaisu. Jokaisen kodin oleskelutilat jatkuvat joko lasitetulle parvekkeelle tai omalle terassille, jossa on ihana levätä arjen lomassa.  Asumismukavuuden viimeistelevät miellyttävä lattialämmitys, tyylikkäät Puustellin keittotilat, järkevät säilytysratkaisut sekä tilavat kylpyhuoneet. Monissa kodeissa pääsee nauttimaan myös oman saunan löylyistä. Kaikkia Bonava-koteja yhdistää ajattoman raikkaat materiaalit ja huolella mietityt ratkaisut. Kun olet mukana rakentamisen alkuvaiheessa, pääset valitsemaan mieleisesi sisustustyylin koostamistamme vaihtoehdoista. Selja on A-energialuokan kotitalo, jonka lämmitysmuodoksi suunnitellaan maalämpöä. Lisäksi taloon toteutetaan valmius asentaa myöhemmin aurinkopaneeleita, mikäli taloyhtiö tekee päätöksen omasta aurinkosähkön tuotannosta.

Oivaltavia asumisen ratkaisuja

Lounatuulen suojaisa korttelipiha tarjoaa toimintoja kaiken ikäisille. Pihalla sijaitseva kallioalue tullaan säilyttämään luonnonmukaisena ja sen ympärille suunnitellaan viihtyisiä leikki- ja oleskelualueita. Yhteistilat jatkuvat kotitalon toiminnalliselle kattopihalle, jonne on suunnitteilla muun muassa yhteissauna vilvoitteluterasseineen, kerhohuone ja oleskelualueita. Myös pesutupa kuivaushuoneineen ja ulkopyykkinaruineen sijaitsee katolla, jolloin pääset halutessasi hulmuttamaan pyykkejä raikkaassa merituulessa. Kasvilajistoltaan monipuolisille viherkatoille sijoitetaan hyönteishotellin tapaan toimivia lahopuiden runkoja ylläpitämään alueen luonnon monimuotoisuutta. Hyötyliikuntaan kannustetaan panostamalla laadukkaisiin polkupyörien säilytystiloihin sekä naapuritalon yhteiskäyttöiseen pyöränhuoltoverstaaseen. Autopaikat sijaitsevat kotikorttelin viereisessä pysäköintirakennuksessa, jossa on huomioitu myös sähköauton käyttäjät. Pysäköintirakennuksen katolle suunnitellaan lisäksi monipuolista liikunta-aluetta. Kulkeminen sujuu ilman omaa autoakin, sillä korttelin käyttöön on tulossa yhteiskäyttöautoja. Myös lyhyen kävelymatkan päässä sijaitseva metroasema varmistaa sujuvat yhteydet niin Ison Omenan palveluiden äärelle kuin Helsingin ydinkeskustaan.

Kuvat

Naapurusto

 • Merellinen lähiluonto ihastuttaa

  Ainutlaatuisesta luonnostaan tunnetun Finnoon asukkaat saavat nauttia naapuruston monista luontokohteista, ulkoilureiteistä ja puistoista. Matroonanpuistossa kaikenikäiset asukkaat voivat viettää aikaa vehreässä ympäristössä. Myös merenrannasta kehittyy asukkaiden yhteinen, viihtyisä virkistys- ja oleskelualue. Suomenojan pienvenesatama tarjoaa venepaikan noin tuhannelle vesilläkävijälle ja Finnovikenin suojeltu kosteikkoalue kotipaikan lukuisille lintu- ja kasvilajeille.

 • Kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut

  Finnoon suunnittelua ohjaavat ympäristöystävällinen ja kestävä kaupunkirakentaminen, energiatehokkuus ja ekologisuus. Myös Selja noudattaa näitä periaatteita. Yksi ensisijaisista tavoitteistamme on luoda rakennuksia, jotka kuluttavat vähemmän luonnonvaroja elinikänsä aikana, ja tähtäämme energiatehokkuudessa 20 % paremmalle tasolle, mitä laki edellyttää. Valitsemme ja kehitämme kestäviä ratkaisuja, joiden myötä pääsemme energiatehokkuudessa hyvälle tasolle nyt ja tulevaisuudessa.

 • Sujuvat kulkuyhteydet

  Selja tarjoaa monia mahdollisuuksia pyörällä, autolla ja julkisilla liikennevälineillä liikkuville, sillä uudet kodit asettuvat erinomaisten kulkuyhteyksien äärelle. Länsiväylä, kehätiet, metrolinja sekä laaja pyöräilyverkosto vievät sujuvasti eri puolille pääkaupunkiseutua. Finnoo suunnitellaan luontevaksi ympäristöksi päästöttömälle ja turvalliselle liikkumiselle. Pysäköintiratkaisut on keskitetty erillisiin rakennuksiin, ja kaikki tarpeellinen on kävely- tai pyörämatkan päässä.

 • Moniulotteinen Finnoo

  Finnoon urbaani keskustakortteli rakentuu metroaseman ja tulevan liikekeskuksen palvelujen ympärille. Alueen kehitystä ohjaa kampusajattelu, jossa asuintalot, moderneja coworking-työympäristöjä sisältävät toimistotilat, palvelut ja viheralueet muodostavat kokonaisuuden, johon on helppo kotiutua. Toiminnallisten ulkotilojen suunnittelussa huomioidaan kaikenikäisten asukkaiden toiveet ja niitä löytyy yllättävistäkin paikoista, kuten esimerkiksi pysäköintirakennuksen katolta.

 • Innovaatioiden keskipisteessä

  Kemiran tutkimuskeskus on sijainnut Finnoon alueella jo liki 50 vuotta. Kehitteillä oleva EriCa Green Chemistry Park on vihreän kemianalan tiedekeskus, joka yhdistää kaupunkilaiset, yritystoiminnan ja kestävän kehityksen uudenaikaisella tavalla. EriCa täydentää alansa olemassa olevia tiede- ja startup-keskittymiä sekä tarjoaa kansainvälisen innovaatioiden kehittämisympäristön vihreän kemianalan ja kiertotalouden toimijoille.