Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kahvila-konditoria Cafe Laurell

Perinteet kunniaan herkutellen

Jos hämeenlinnalaisilta kysytään, Café Laurell on kaupungin paras kahvila. Torin laidalla ja vain vajaan kilometrin päässä uusista Bonava-kodeista sijaitseva perinteikäs herkkuparatiisi täyttää tänä vuonna kunniakkaat 70 vuotta.

Herkkuhetkiä mukavassa naapurustossa

Kello on puoli yhdeksän, kun kahvilan ovet avautuvat. Samaan aikaan sisään sujahtavat ensimmäiset asiakkaat, kuten kymmenenhenkinen tuttu herraseurue. Tämä on yksi paikan perinteistä, sillä iloisesti jutusteleva joukko saapuu paikalle joka aamu kahvittelemaan ja seurustelemaan.

markkinointipäällikkö Senni Kokko
”Meillä on paljon uskollisia kanta-asiakkaita, jotka käyvät päivittäin kahvilla tai lounaalla. Jos jotakuta tuttua kasvoa ei näy pariin päivään, niin johan me täällä huolestumme”, markkinointipäällikkö Senni Kokko hymyilee.

Yrityksen taustalta löytyy Sennin isoäiti Sanni Kokko (os. Laurell). Sanni perusti kahvilan vuonna 1947 sisarensa kanssa, joka kuitenkin jäi yrityksestä pois jo alkuvuosina. Nyt Laurell toimii toisessa polvessa Sannin pojan Heikki Kokon omistuksessa. Perheyrityksessä arvostetaan perinteitä. 

Kahvilan vakioasiakkaita

”Osa asiakkaistamme on käynyt kahviloissamme jo vuosikymmeniä. Olemme ylpeitä paitsi perinteistämme myös maineestamme alueen johtavana konditoria-leipomona. Perinteitä edustaa sekin, että kaikki meillä myytävät tuotteet ovat omaa tuotekehitystä ja omissa leipomoissa käsityönä valmistettuja”, Senni sanoo. 

”Olemme niin sanotusti positiivisesti vanhanaikainen ja sopivasti uusiutuva yritys. Jos kahvilan luonnetta pitäisi kuvailla muutamalla sanalla, sanoisin laadukas ja viihtyisä, laajan valikoiman koditoria.”

Sibeliusleivos

Konditoriatuotteet on aseteltu houkuttelevasti buffet-pöytään. Talon tunnetuimpiin ja suosituimpiin herkkuihin kuuluvat omenaleivos ja Sibeliusleivos. Tarjolla on myös salaatti- ja keittolounasta sekä nykytrendien mukaisesti mm. gluteenittomia tuotteita, erikoiskahveja ja luomuteetä.

Sibeliuksenkadulla kahvila on toiminut samalla paikalla vuosikymmeniä, joten paikka tunnetaan. Lisäksi Laurellilla on lounaspaikka torin toisella laidalla sekä leipomon kahvila Hämeen linnan kupeessa. Nimi tunnetaan myös Lahdessa, Tuulosessa, Turengissa ja Riihimäellä.

”Kahvila on olennainen osa kaupungin katukuvaa. Kyllä se niin taitaa olla, että kaikki tuntevat meidät, koska olemme olleet Hämeenlinnassa jo 70 vuotta”.

Cafe Laurell

Viime vuonna asiakkaat äänestivät Café Laurellin kaupungin parhaaksi kahvilaksi. Vuonna 2014 yritys niitti mainetta tulemalla kakkoseksi Jenni Höijerin ja Hans Välimäen tähdittämässä Suomen paras leipomo -ohjelmassa.

”Saimme ohjelman kautta upeasti nostetta, näkyvyyttä ja uusia asiakkaita”, Senni toteaa.

Hämeenlinnan tori
Torin laidalla on mukava olla. Etenkin kesäisin tori on vilkas kauppapaikka ja ihmisten kohtaamispaikka. Lisäsäpinää kaupunkiin saadaan, kun torilla pidetään joka kuun ensimmäisenä tiistaina kuukausimarkkinat.

Café Laurell, Sibeliuksenkatu 7, Hämeenlinna

Tutustu Hämeenlinnan Paasiaukion ja -kulman naapurustoon