Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kahvila Cafe Il Mondo

Kaikki tiet vievät kahville

Cafe Il Mondo elää kauppakeskus Goodmanin sykkeessä koko päivän aamukahdeksasta iltayhdeksään.

Tervetuloa hyvän mielen paikalle

Vetovoimainen kahvila Il Mondo sijaitsee vain muutaman askeleen päässä Hämeenlinnan Paasikulman ja Paasiaukion uusista Bonava-kodeista. Kun yrittäjä Mahmut Tekes kuuli aikanaan kauppakeskus Goodmanin suunnitelmista, hän oli heti kiinnostunut.

”Ajattelin, että miksi ei. Hieno paikka lähellä keskustaa ja moottoritietä, paljon asiakasvirtaa ja uusia asukkaita. Kokonaisuus vaikutti hyvältä ja tulevaisuuden kannalta lupaavalta ratkaisulta.”

Cafe Il Mondon yrittäjä Mahmut Tekes
”Tänne on helppo tulla joka suunnasta. Tulitpa mistä päin tahansa, huomaat yhtäkkiä olevasi Cafe Il Mondossa”, Mahmut Tekes hymyilee.

Goodmanissa Mahmut oli vaimonsa ja yhteistyökumppaninsa Eevi Tekesin kanssa mukana jo rakentamisen alkuvaiheessa.

”Pääsimme tutustumaan talon tiloihin, suunnitelmiin ja vaihtoehtoihin ajoissa. Aika nopeasti kahvilan sijainti Kauppakujan sisäänkäynnin yhteydessä ja keskellä kauppakeskustaa osoittautui suosikiksi.”

Cafe Il Mondon myyntitiski
Cafe Il Mondo on avoinna seitsemän päivää viikossa. Päivän aikana aamiaispai-kasta kasvaa vilkas lounaspaikka sekä iltaa kohden leppoisa ajanviettopaikka. 

Parikymmentä vuotta sitten Turkista Suomeen muuttanut Mahmut on pitkän linjan kahvilayrittäjä. Eevin kanssa heillä on tänä päivänä toinen kahvila Lahden kauppakeskus Karismassa, jonne se siirtyi toimittuaan vuosikausia Hämeenlinnan kävelykatu Reskalla.

”Goodmanissa on kiirettä pitänyt ja asiakkaita riittänyt. Olemme tyytyväisiä. Saamamme palaute on innostavaa ja kannustavaa.”

Cafe Il Mondo
Keskeinen sijainti Kauppakeskus Goodmanissa on vetovoimainen. Cafe Il Mondo tarjoaa makuelämyksiä ympäri maailmaa. 

Parin vuoden kokemuksella Mahmut on vakuuttunut siitä, että kauppakeskus Goodman syntyi tarpeeseen. Talo vetää puoleensa kaikenikäisiä asiakkaita ja siitä on tullut nopeasti niin hä-meenlinnalaisten kuin ohikulkijoiden vetonaula.

”Tätä on toivottu, odotettu ja kaivattu. Tämä on hyvän mielen paikka, valoisa ja moderni kompakti kokonaisuus”, Mahmut sanoo.

Kahvikupillinen
Uusista Bonava-kodeista on Kauppakeskus Goodmaniin lyhyt matka. Paasikul-masta ja Paasiaukiosta on helppo piipahtaa kahville.

Helmikuisena perjantaina näkymät kahvilan ikkunoista ovat vielä suhteellisen harmaat, mutta Mahmut odottaa jo kevättä. On helppo kuvitella, miten ihmiset viihtyvät Kauppakujalla Cafe Il Mondon kesäterassilla auringosta nauttien.

Helmikuussa 2017 Cafe Il Mondo palkittiin valtakunnallisella kunniamaininnalla, jonka valinnasta vastasi Suomen Uusyrityskeskukset ry. Kahvila teki tuomaristoon vaikutuksen hyvällä konseptilla, omaleimaisella brändillä sekä vahvalla kasvusuunnitelmalla.

Cafe Il Mondo, Kauppakeskus Goodman, Kaivokatu 7, Hämeenlinna. 

Tutustu Hämeenlinnan Paasiaukion ja -kulman naapurustoon