Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Aurinkolahden Sitadelli

Myytävät asunnot Helsinki Vuosaari Uutela Aurinkolahti PKS Itä-Helsinki

Naapurusto

 • Naapuruston tarina

  Vuonna 1966 Helsinkiin liitetyn Vuosaaren historia on pitkä ja värikäs. Sijaintinsa ansiosta alue oli merkittävä kaupankäynnin ja merenkulun keskus, jossa toimi mm. kuninkaallinen laivaveistämö. Vuosaaressa on toiminut myös aikanaan Euroopan suurin kahvipaahtimo, mikä näkyy edelleen alueen nimistössä. Vuosaarella on pitkä perinne entisenä huvila-alueena ja suosittuna kesänviettokohteena. Hyvin hoidetut viheralueet ja historiaa henkivä Nordsjön kartanomiljöö ilahduttavat vuosaarelaisia edelleen.

 • Liiku ja nauti luonnosta

  Merenrannasta ja laajoista viheralueista tunnettu Vuosaari on luonnonläheinen kotipaikka. Vaihtelevat ulkoilumaastot, 12 luonnonsuojelukohdetta polkuineen, hyvät veneilymahdollisuudet ja tasokas golfkenttä ilahduttavat sekä alueen asukkaita että kauempaa tulleita vierailijoita. Uusi Vuosaaren liikuntapuisto tarjoaa modernit puitteet niin jalkapallolle kuin skeittaamisellekin. Vuosaaren Aurinkolahdessa sijaitsee myös suosittu, yli 500 metriä pitkä pehmeähiekkainen uimaranta.

 • Kattavat lähipalvelut

  Vuosaaren keskustan uudet kodit sijaitsevat kivenheiton päässä kauppakeskus Columbuksesta sekä kattavista lähipalveluista. Kävelyetäisyydellä on esimerkiksi palvelukeskus Albatross, joka kokoaa laajat terveys- ja hyvinvointipalvelut saman katon alle. Kulttuuria ja viihdettä tarjoaa läheinen Vuotalo, jossa järjestetään monipuolista vapaa-ajan toimintaa niin lapsille ja nuorille kuin varttuneemmillekin asukkaille. Vuosaari on myös tunnettu vireästä ja yhteisöllisestä asukastoiminnasta.

 • Koulut ja päiväkodit

  Sitadellin sijainti on ihanteellinen perheille ja opiskelijoille. Keskustan koulut ja päiväkodit ovat aivan lähellä, ja alueen kehittymisen myötä palveluja suunnitellaan yhä enemmän. Puistopolun peruskoulu ja Nordsjö lågstadieskola ovat noin kilometrin päässä. Metroaseman vierelle rakennettu Vuosaaren lukio on uusi koulurakennus, joka toimii 900 oppilaan nykyaikaisena oppimisympäristönä. Helsingin yliopistolle ja pääkaupunkiseudun muihin oppilaitoksiin on erinomaiset kulkuyhteydet.

Helsingin asuntomyymälä
Helsingin asuntomyymälä

Töölönlahdenkatu 2, 00100 Helsinki

0800 055 58 ma-pe 9-17 (ilmainen) Myymälä avoinna ajanvarauksella