Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Kotkantien oppilaitokset

Opiskele kotikulmilla

Oulun seudun ammattiopisto ja Oulun aikuiskoulutuskeskus lähellä Oulun Ahjo-Kalevan uusia Bonava-koteja tarjoavat mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen niin nuorille kuin aikuisillekin.

Merkonomiksi tai datanomiksi OSAOssa

Oulun Seudun ammattiopiston liiketalouden yksikkö Kaukovainiossa sijaitsee Kotkantiellä lähellä Oulun Ahjo-Kalevan uusia Bonava-koteja

Oulun ammattikorkeakoulu
Myös yksi Oulun ammattikorkeakoulun kampuksista toimii vuoteen 2019 saakka Kotkantiellä. 

Oulun seudun ammattiopisto
Kaksialaisessa oppilaitoksessa voi opiskella joko liiketalouden tai tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon. Tutkinto-opintojen lisäksi yksikkö tarjoaa aikuiskoulutusta.

Yksikönjohtaja Antti Rovamo
– Olemme yksi Suomen suurimmista liiketalouden kouluttajista, kertoo yksikönjohtaja Antti Rovamo. – Nuorisoasteella perustutkintoa tekee noin 700 opiskelijaa, jotka tulevat yleensä suoraan peruskoulusta. Aikuiskoulutukseen osallistuu lisäksi tuhatkunta opiskelijaa.

Liiketalouden yksikössä voi merkonomi- ja datanomiopintojen ohessa suorittaa myös lukio-opintoja.

– Lukio-opetusta tarjoamme yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Arviolta 15-20 % tutkinto-opiskelijoistamme tekee lukio-opintoja esimerkiksi jatko-opiskelusuunnitelmiensa tukemiseksi.

Lisäksi yksikkö tarjoaa kansainvälistä merkonomikoulutusta yhteistyössä International Baccalaureate Organizationin kanssa.

– Koulutusluvan haltijana kansainvälisissä opinnoissa on tällä hetkellä Oulun lyseon lukio, mutta olemme saamassa oman opetusluvan ja World School -statuksen. Ensi syksystä alkaen voimme tarjota merkonomikoulutusta kokonaan englannin kielellä.

Täsmäkoulutusta työelämän tarpeisiin

Kotkantiellä toimii myös Oulun Aikuiskoulutuskeskus, jossa voi opiskella yli 50 erilaiseen ammattiin.

Oulun aikuiskoulutuskeskus
Suurin osa OAKK:n ammattialoista on edustettuna päätoimipaikassa Kotkantiellä. 

OAKK:n asiakkuuspäällikkö Eija Hämäläinen
– Meillä voi opiskella mm. erilaisia tekniikan aloja rakentamisesta pintakäsittelyyn, sähkötöihin ja kiinteistöpalveluihin. Meillä on myös monipuolinen sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan koulutustarjonta, kertoo asiakkuuspäällikkö Eija Hämäläinen OAKK:sta.

Opiskelijat hakevat aikuiskoulutuskeskuksesta taitoja työelämän tarpeisiin. Osa tulee täydentämään osaamistaan nykyisellä alallaan, kun taas toiset ovat vaihtamassa uudelle alalle.

– Opiskelijoita on vuosittain noin 5500-7500, ja valtaosa heistä on jo toiminut työelämässä. Noin puolet opiskelijoista käy meillä vain piipahtamassa, esimerkiksi suorittamassa hygieniapassin. Puolet opiskelijoista tavoittelee tutkintoa.

Kotkantien koulutustarjonta merkitsee lähinaapuruston asukkaille joustavia opiskelumahdollisuuksia: samasta perheestä niin nuoret kuin aikuiset voivat hankkia lisäosaamista omilla kotikulmilla. Valinnan mahdollisuuksia on runsaasti, vuoteen 2019 saakka myös korkea-asteella.

Aikuiskoulutuskeskuksen opetusravintola Killinki
Aikuiskoulutuskeskuksen opetusravintola Killinki tarjoaa edullista lounasta ja kahvilapalveluita sekä opiskelijoille että lähiseudun asukkaille.

– Meiltä voi tilata myös asiakastöitä. Esimerkiksi metallialan opiskelijat voivat toteuttaa yksilöllisen sisustuselementin uuteen kotiin.

OSAO, liiketalouden yksikkö, Kotkantie 2 A, Oulu
OAKK, Kotkantie 3, Oulu
OAMK, Kotkantien kampus, Kotkantie 1, Oulu

Tutustu naapuruston palveluihin