Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Hollihaan puisto

Virkistystä koko perheelle

Hollihaan puisto ja venesatama lähellä Oulun Valjaspuiston uusia Bonava-koteja uudistuvat koko perheen vehreäksi virkistysalueeksi. Leikkimään ja liikkumaan houkuttelevat mm. uusi keskusleikkipuisto, skeitti- ja parkouralueet sekä ympärivuotinen kuntoilupuisto.

Toimintaa ja tekemistä eri-ikäisille

Hollihaan perinteinen puistoalue käy parhaillaan läpi merkittävää muodonmuutosta, joka valmistuu syksyllä 2017. Hollihaan puisto sijaitsee aivan Oulun Valjaspuiston uusien Bonava-kotien naapurissa.

– Uudistus monipuolistaa puiston palveluita, parantaa vanhoja rakenteita ja tuo alueelle uutta nostetta, kertoo projekti-insinööri Tero Tuhkala Oulun kaupungilta. – Pyrimme uudistuksella saamaan kaikenikäiset puistoon.

Hollihaan puiston rakennussuunnitelma
Hollihaan puiston rakennussuunnitelma

Perheen pienimmille rakentuu Hollihakaan uusi ja innostava keskusleikkipuisto. Sen vetonauloihin kuuluu ääntä ja liikettä hyödyntävä Sona-tanssikaari – interaktiivinen pelijärjestelmä, jossa lapset ja miksei vanhemmatkin voivat pelata erilaisia pelejä tanssimalla sekä liikkumalla. Myös Hollihaan liikennepuisto asfaltoidaan uuteen uskoon.

Nuorisoa varten puistoon on tulossa uudet skeitti- ja parkour-alueet sekä luovuuteen kannustava graffitiseinä. Aikuisia ja senioreita palvelee uusi ympärivuotinen kuntopuisto ulkoilulaitteineen, koiraperheitä puolestaan ilahduttaa jo toteutettu koira-aitauksen uusiminen. Myös kaupungin pienvenesatama puiston vieressä kunnostetaan, ja venepaikkoja satamaan tulee yhteensä 86.

Skeittausta

Piknikille tai pelaamaan

Hollihaan puisto levittäytyy lähes 10 hehtaarin alueelle, josta liki 7 hehtaaria on hoidettua viheraluetta. Uudistuksessa puiston käytävälinjaukset muuttuvat ja väyliä parannetaan – ulkoilemaan pääsee ensi syksynä hyväkuntoisilla, asfaltoiduilla kevyen liikenteen väylillä. Valaistus uusitaan energiatehokkailla led-valaisimilla, ja puistoon on myös istutettu uusia puita.

Uusien toimintojen lisäksi puistotilaa on varattu runsaasti vapaaseen yhdessäoloon. Nurmialueilla voi esimerkiksi pelata erilaisia pelejä perheen tai ystävien kanssa, viettää piknikkiä tai vaikkapa vain ottaa aurinkoa. Rannan tuntumasta löytyy myös grillauspaikkoja yhteiseen käyttöön. Ainutlaatuinen kaupunkipuisto palvelee kaikkia Oululaisia, ja tarjoaa lähinaapuruston asukkaille virkistystä vaikka joka päivä.

Piknikille

Hollihaan puisto, Oulu

Tutustu Valjaspuiston naapurustoon