Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Ihastu Limingantulliin

Askel luontoon, kävelymatka keskustaan – Valjaspuiston asukkaat arvostavat hyvää arkea

Valjaspuiston kotikortteli Heinäpään kainalossa yhdistää luonnonläheisen harrastamisen sekä kaupunkikulttuurista ja lähipalveluista nauttimisen. Oulun Lyhdyn asukkaat kokevat uuden asunnon sijainnin säästävän aikaa arjessa ja tuovan luonnon keskusta-asujankin lähelle. Suosittu Lyhty saa pian seuraa vierelle asettuvasta hurmaavasta Oulun Pilkusta.

Keskeinen sijainti helpottaa arjen kiireitä

Minna-Mari Kukkolan arki on tasapainottelua monen kiireen keskellä. Lääkäriopinnot Oulun yliopistossa ovat kiivaassa vaiheessa. Onneksi lääketieteellinen tiedekunta Oulun yliopistollisen sairaalan kupeessa on nyt nopean pyöräilymatkan päässä.

”Kun alikulku valmistuu Etu-Lyötyn puolelle, minulla ei ole OYS:iin yhtään valoristeystä koko matkalla ja olen pyörällä nopeasti perillä.”

Keskeinen sijainti on osoittautunut tärkeäksi. Kukkola sanoo hakeutuvansa usein pääkirjaston rauhaan lukemaan tentteihin. Opiskelukavereiden kanssa niihin valmistaudutaan myös käymällä asioita läpi keskustan kahviloissa. Niissä voi huomaamattaan uppoutua opintoihin pariksikin tunniksi.

”Kotona on niin helppo keksiä lukemisen sijaan jotain muuta tekemistä”, hän naurahtaa.

 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/oulu/valjaspuisto_rotuaari.jpg

Rotuaari

”Olen pyörällä viidessä minuutissa kirjastossa tai kahvilassa. Uuteen kotiin muuttaminen on helpottanut myös sosiaalista elämää, sillä ystäviä on helppo tavata keskustassa ja heidän on myös kätevää tulla meille.”

Viereinen puisto tuo luonnon lähelle

Kukkolan kaksio sijaitsee kuudennessa kerroksessa, josta näköala avautuu kohti Harjapuistoa ja sen taakse kohti Heinäpään urheilukeskusta. Sijainti puiston vieressä oli yksi kodin kriteereistä. Sen ansiosta vaihtuvien vuodenaikojen kauneus tuleekin lähelle kotia.

 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/oulu/heinapaa_tekonurmi.jpg

Heinäpää

Pitkillä juoksumatkoilla kilpaileva Kukkola suuntaa suosikkilenkillään kotiovelta Harjapuistoon ja kohti Hollihakaa, torilta Pikisaareen sekä edelleen Nallikarista Toppilansalmeen. Tuiran edustalla rantaviiva saa johdattaa takaisin kotipuistoon.

 

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/oulu/valjaspuisto_nallikari.jpg

Nallikari

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/oulu/valjaspuisto_pikisaari.jpg

Pikisaari

”Ympäristö on niin kiva, että juoksemaan lähteminen on todella helppoa. Ja jos lähden suunnistamaan tai hiihtämään kauemmaksi, autohallista on sujuvaa lähteä matkaan ja moottoritielle pääsee muutamassa minuutissa.”

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/oulu/hollihaka.jpg

Hollihaka

Pyörän jarrujen vaihto onnistui taloyhtiön pyöränhuoltotilassa

 

Viime kesänä wakeboardingin harrastaja polkaisi nopeasti Linnansaaren edustalle Oulu Wakeparkiin.

”Kun kaverit hermoilivat kiekkopaikalla pysäköintiä, minulla ei ollut mikään kiire pois.”

Kuntosalilla hän käy Liikuntakeskus Voitossa, miltei kotikadun varrella. Polkujuoksu- ja maastopyörämahdollisuuksia löytyy läheltä Hiirosen ja Tahkokankaan maastoista.

”Taloyhtiöllä on oma pyöränhuoltotila, jossa olen jo vaihtanut pyörääni uudet jarrut. Pyörän lisäksi siellä on kätevä pestä myös suunnistuksessa tai poluilla likaantuneet kengät, ettei rapa kulkeudu sotkemaan kotia.”

Hyvän sijainnin arvo kasvaa

Sami Ruostetsaari ajoitti asuntosäästämisen samaan aikaan yliopisto-opintojen valmistumisen kanssa. Ensiasunnon ostaja voi saada valtion korkotukeman lainan säästettyään ASP-tilille vähintään kahden vuoden ajan. Määräaika täyttyi samalla, kun Ruostetsaari sai vakituisen työpaikan ja tulevan kauppatieteiden maisterin gradu alkoi olla painokunnossa. Hänellä oli kaksi vuotta aikaa tutustua asuntomarkkinoihin.

”Lopulta ostopäätös oli suhteellisen nopea, sillä ilmoituksen lukemisesta kaupantekoon kului vain kaksi viikkoa.”

Kaupat tehtiin tammikuussa, jolloin yksi vaihtoehto olisi ollut myös jäädä odottamaan Oulun Lyhdyn vierelle nousevaa Oulun Pilkkua. Pian muuttovalmiista Lyhdystä löytyi kuitenkin mieleinen kaksio, ja Ruostetsaari halusi päästä jo maksamaan omaa kotia. Kaupantekoa seurasi pian muuton valmistelut.

Uudessa asunnossa ei ole remonttihuolia

Kahden säästövuoden aikana Ruostetsaari kertoo tarkastelleensa ensisijaisesti uusia asuntoja, joiden mukana ei seuraa remonttihuolia. Etäisyyttä keskustan palvelutarjontaan ja työpaikalle saisi olla korkeintaan kaksi kilometriä. Valjaspuiston korttelin sijaintia Ruostetsaari pitää arjessaan parhaana mahdollisena: Prisma näkyy melkein pihalta, aktiivisen treenaajan kotisali Liikuntakeskus Hukka on niin ikään miltei naapurissa, ja työpaikalle kävelee 10–15 minuutissa.

”Kaikki tarvitsemani on lähellä, eikä tällaista sijaintia puiston vieressä edes löydy juuri muualta. Ajan autolla nykyisin vähän. Kun mietin, miten paljon aikaa kaiken kaikkiaan säästyy, elämä on helpottunut paljonkin.”

siteassets/yleiset/blockit/naapurustoartikkelit/oulu/valjaspuisto_hukka.jpg

Hukka

Oma koti on myös investointi tulevaan

Ruostetsaari näkee sijainnin investointina pitkälle tulevaisuuteen. Pian valmiina kauppatieteiden maisterina hän huomioi myös sen, että tontin lunastaminen on tärkeä mahdollisuus, sillä hyvällä sijainnilla maan arvo määrittää ratkaisevasti asunnon hintakehitystä.

”Tämä ei välttämättä ole lopullinen kotini. Jos ostan myöhemmin isomman asunnon, sijainti ratkaisee todella paljon, kannattaako pienempi asunto jättää sijoitusasunnoksi.”

Etäisyyksien laskemisen lisäksi huolelliseen valmistautumiseen kuului muun muassa sen varmistaminen, että viereinen Harjapuisto on myös asemakaavassa puistoa.

”Luonto tulee lähelle, ja se on minulle tärkeää. Käytän paljon kirjastoa, ja tästä sinne on mukava kävellä Hollihaan kautta.”

Oulun asuntomyymälä
Oulun asuntomyymälä

Isokatu 60, 90100 Oulu

0800 411 412 (ilmainen)