Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Limingantullin Autogrilli

Noutoruokaa kotikulmilta - kuumana suoraan luukulta

Pohjois-Suomen ensimmäinen Autogrilli avattiin Ouluun vuonna 1972. Nykyään Autogrilli palvelee Limingantullissa, lähellä Valjaspuiston uusia Bonava-koteja. Nälän iskiessä grilliltä on helppo noutaa herkkuja kotona nautittavaksi.

Kaikki alkoi kärkkäreistä

Autogrillin yrittäjäpariskunta Sirpa ja Pekka Heikkinen tutustuivat uudenlaiseen grilliravintolaan matkoillaan Etelä-Suomeen. Kokemuksesta syntyi idea autogrillin perustamisesta Ouluun.

Autogrilli on ollut nykyisellä paikallaan vuodesta 1983.
Aluksi Heikkisten autogrilli toimi toisaalla Oulussa. Kempeleentien grilli avattiin nykyisellä paikallaan lähellä uusia Bonava-koteja vuonna 1983.

Autogrilli sai Oulussa heti hyvän vastaanoton. Mukavuudenhalu toi asiakkaita grilliravintolaan, jossa annoksen sai suoraan luukusta autoon.

Kaikki alkoi käristemakkaroista– Aluksi meillä myytiin lähes pelkästään kärkkäriä eli oululaista käristemakkaraa sekä lihapiirakoita, kertoo Pekka Heikkinen. – Siihen aikaan oli tosi eksoottista, kun otimme myyntiin juustomakkarat, lisää Sirpa Heikkinen

Tänä päivänä lista on selvästi laajempi. Valikoimasta löytyy perinteisiä grillituotteita porilaisista hampurilaisiin sekä uudempia tulokkaita, kuten tulisia kebabannoksia. 

Ranskalaiset ovat osa perinteistä grilliateriaa
Perinteiseen grilliateriaan tulee mukaan ranskalaisia. Kebabia saa riisin tai salaatin kanssa.

Autogrillin suosituimpia annoksia on pekoniateria
Pekoniateria on Autogrillin suosituimpia annoksia. Mehevä 90 gramman pihvi saa seurakseen rapeaksi paistettua pekonia ja maukasta cheddar-juustoa. 

Vaikka ruokalista on Autogrillin alkuvuosista uudistunut, muutosten kanssa saa olla tarkkana. Asiakkaat haluavat suosikkiannoksensa sellaisena, mihin ovat tottuneet – mausteita myöten.

– Esimerkiksi meidän sinappi on aivan huippu! Sinappi ja kärkkäri tykkäävät toisistaan. Melkein 50 vuoden kokemuksella se yhdistelmä maistuu vieläkin joka kerta niin hyvältä, Sirpa Heikkinen kehuu.

Annokset tehdään tilauksesta

Kansainvälisistä hampurilaisketjuista Autogrilli eroaa laajemman ruokalistansa lisäksi myös siinä, että lämpöputkia ei kioskilla käytetä.

Annokset tehdään aina tilauksesta
Annokset valmistetaan aina tilauksesta. Pitkiä jonoja ei silti synny, sillä autoilijoita palvellaan kahdella luukulla. Jalankulkijoille on vielä kolmas luukku.

Juuri valmistettuna ruoka maistuu parhaalta. Tilauksesta valmistetut annokset tarkoittavat myös, että jokaisen asiakkaan erityistoiveet voidaan ottaa huomioon.

– Jos joku ei halua annokseensa esimerkiksi sipulia, sitä ei takuulla siihen laiteta.

Joustava ja ystävällinen asiakaspalvelu on yksi Autogrillin valteista. Yrittäjäpariskunta pitää tärkeänä, että ystävällisyys muistetaan kiireisissäkin palvelutilanteissa – siksi se on nostettu myös yrityksen arvoihin.

– Henkilökuntamme on sitoutunut meidän omaan YRHH-sopimukseen. Se tarkoittaa ystävällisesti, ripeästi, huolellisesti ja hygieenisesti.

Limingantullin Autogrilli, Kempeleentie 5, Oulu

Tutustu Valjaspuiston naapurustoon