Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Ratikka

Raitiotie tuo tamperelaisten elämään uusia ulottuvuuksia. Ratikalla pääsee tulevaisuudessa myös lähelle uusia Bonava-koteja, niin Kalevaan kuin Hervantaan.

Rakkaudesta ratikkaan

Pitkän linjan raitiotiemies, DI Antero Alku, on tutkinut joukkoliikenteen kehitystä 1980-luvun lopulta alkaen. Hän on ollut mukana ostamassa raitiovaunuja Suomeen, avustanut Helsingin raitiovaunuhankinnoissa sekä toiminut vuodesta 2010 asiantuntijana Tampereen raitiotie-hankkeessa.

Suomen Mr. Ratikka kulkisi aina raitiovaunulla, jos se olisi mahdollista. Alku onkin tyytyväinen kehitykseen, sillä Keski-Euroopassa raitioteitä ja kaupunkijunia rakennetaan nyt enemmän kuin pitkään aikaan. Puhutaan trendistä, buumista ja ratikan renessanssista.

Ratikka tuo sykettä elämään

Perimmäinen syy buumiin löytyy kaupunkikeskustojen elvyttämisestä. Kun autoilu sai vallan Euroopassa 60-luvulla, keskustat alkoivat 80-luvulle tultaessa näivettyä. Kaupat siirtyivät kivijaloista kaupunkien laidoille ja keskustat hiljenivät vähitellen.

Koska keskustoista kadonnutta elämää haluttiin elvyttää, keinoksi keksittiin kävelykadut ja vanha kunnon raitiotie. Suunnitelma onnistui: autot katosivat, elämän syke palasi. 1980-luvun puolivälin jälkeen lähes sataan Euroopan kaupunkiin on rakennettu uusi raitiotie.

”Ihmiset arvostavat inhimillisen mittakaavan asuntorakentamista ja palveluiden helppoa saatavuutta. Ratikka sopii kaupunkiasumiseen, sillä se on hiljainen, mukava, luotettava, ympäristöystävällinen sekä turvallinen ja ennen kaikkea sympaattinen.”

Unelmista totta Tampereella

Vielä kymmenen vuotta sitten Alku ei olisi uskonut, että nykyinen kehitys olisi edes mahdollista. ”Tampereen raitiotiestä en uskaltanut uneksiakaan, mutta onhan tämä nyt unelmien täyttymys”.

Tampereelle raitiotie rakennetaan kahdessa osassa. Ensimmäinen osa sisältää radat Pyynikintorilta itään Hervantajärvelle ja yliopistolliselle keskussairaalalle. Ratikka vie siis kätevästi myös Kalevan ja Hervannan uusiin Bonava-koteihin. Tampereen raitiotien toinen osa sisältää läntisen radan Pyynikintorilta Lentävänniemeen. 

Kuvat: Matti Hietala ja Raitiotieallianssi/Viasys VDC