Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Makuuhuoneen sisustus

Kotoisia petausvinkkejä

Miten loihtia kotiin sisustuslehtien palstoilla komeileva houkutteleva petaus ja tunnelmallinen makuuhuone? Kokosimme yhteen hyödylliset niksit.

Päiväpeitto on kauniin petauksen A ja O

Aloita valitsemalla päiväpeitto pellavasta tai puuvillasta. Kaunis päiväpeitto luo makuuhuoneeseen kodikkaan harmonisen tunnelman. Lisäksi sen avulla saa sängynjalat ja sängyn alla säilytettävät tavarat siististi piiloon.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/mh_sisustus_hameenlinna_paasikulma_b38_mh.jpg

Vaalea petaus antaa siistin ja raikkaan ilmeen koko huoneelle Hämeenlinnan Paasikulmassa.

Petaa kerroksittain

Jos makuuhuoneessasi on parisänky, kannattaa petaukseen käyttää yhtä tai useampaa isoa peittoa kahden erillisen sijaan. Tämä helpottaa petausta eikä jätä ikäviä saumakohtia. Lisäksi se on Fengshui-sisustusoppien mukaista. Jos taas nukut kapeammassa sängyssä, voit käyttää petaukseen kahta ohutta peittoa päällekkäin. Tämä tuo petaukseen muhkeaa ilmavuutta. Niksin avulla voit myös säädellä sopivan lämpötilan yöunille. Pussilakanamateriaalina pellava on paitsi kaunis, myös käytännöllinen. Se viilentää kuumalla ja lämmittää kylmällä. Alkuun pellava saattaa tuntua kovalta, mutta ajan ja pesukertojen myötä materiaali pehmenee ja kaunistuu entisestään.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/mh_sisustus_vantaan_punakoiso_a5_mh.jpg

Harmoniset harmaan sävyt Vantaan Punakoisossa.

Käytä rohkeasti värejä

Älä arkaile värimaailman valinnassa. Vaaleat sävyt tuovat harmoniaa, mutta tasapainoisen ilmeen voi toteuttaa myös muilla keinoin. Tumma tai rohkean värikäs seinä sängyn takana ei häiritse unta, mutta antaa persoonallisen säväyksen huoneen yleisilmeeseen. Yhdistä räväkkä yksityiskohta muuten rauhalliseen värimaailmaan.

Luo eheä kokonaisuus valitsemalla tyynyt ja peitteet huoneen värimaailmaa kunnioittaen. Vaaleassa huoneessa väripilkut ilahduttavat. Yhdistä rohkean räiskyvät sängynpeitteet tai koristetyynyt saman sävyisiin sisustuselementteihin.

Leikittele väreillä ja pinnoilla. Yhdistelemällä esimerkiksi harmaan eri sävyjä ja kuoseja huone saa syvyyttä ja eloisaa särmikkyyttä.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/mh_sisustus_tampereen_amurin-hurmuri-a8_mh.jpg

Tapetoi tai maalaa rohkeasti koko seinä. Kuva Tampereen Amurin Hurmurista.

Lisää runsautta tyynyillä

Kasaa tyynyjä sängynpäätyä tai seinää vasten. Tyynyasetelma on kodikkaan pehmoisen näköinen ja kutsuu uppoutumaan hyvän kirjan tai rentouttavan musiikin pariin.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/mh_sisustus_turun_brahenkatu_a27_mh.jpg

Päiväpeitteessä ja sisustuksessa toistuva tehosteväri tuo persoonallista särmikkyyttä makuuhuoneeseen. Kuva Turun Brahenportista.