Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Makuuhuoneen sisustus

Miten loihtia kotiin sisustuslehtien palstoilla komeileva houkutteleva petaus ja tunnelmallinen makuuhuone? Kokosimme yhteen hyödylliset niksit.

Päiväpeitto on kauniin petauksen A ja O

Aloita valitsemalla päiväpeitto pellavasta tai puuvillasta. Kaunis päiväpeitto luo makuuhuoneeseen kodikkaan harmonisen tunnelman. Lisäksi sen avulla saa sängynjalat ja sängyn alla säilytettävät tavarat siististi piiloon.

Petaa kerroksittain

Jos makuuhuoneessasi on parisänky, kannattaa petaukseen käyttää yhtä tai useampaa isoa peittoa kahden erillisen sijaan. Tämä helpottaa petausta eikä jätä ikäviä saumakohtia. Lisäksi se on Fengshui-sisustusoppien mukaista. Jos taas nukut kapeammassa sängyssä, voit käyttää petaukseen kahta ohutta peittoa päällekkäin. Tämä tuo petaukseen muhkeaa ilmavuutta. Niksin avulla voit myös säädellä sopivan lämpötilan yöunille. Pussilakanamateriaalina pellava on paitsi kaunis, myös käytännöllinen. Se viilentää kuumalla ja lämmittää kylmällä. Alkuun pellava saattaa tuntua kovalta, mutta ajan ja pesukertojen myötä materiaali pehmenee ja kaunistuu entisestään.

Käytä rohkeasti värejä

Älä arkaile värimaailman valinnassa. Vaaleat sävyt tuovat harmoniaa, mutta tasapainoisen ilmeen voi toteuttaa myös muilla keinoin. Tumma tai rohkean värikäs seinä sängyn takana ei häiritse unta, mutta antaa persoonallisen säväyksen huoneen yleisilmeeseen. Yhdistä räväkkä yksityiskohta muuten rauhalliseen värimaailmaan.

Luo eheä kokonaisuus valitsemalla tyynyt ja peitteet huoneen värimaailmaa kunnioittaen. Vaaleassa huoneessa väripilkut ilahduttavat. Yhdistä rohkean räiskyvät sängynpeitteet tai koristetyynyt saman sävyisiin sisustuselementteihin.

Leikittele väreillä ja pinnoilla. Yhdistelemällä esimerkiksi harmaan eri sävyjä ja kuoseja huone saa syvyyttä ja eloisaa särmikkyyttä.

Lisää runsautta tyynyillä

Kasaa tyynyjä sängynpäätyä tai seinää vasten. Tyynyasetelma on kodikkaan pehmoisen näköinen ja kutsuu uppoutumaan hyvän kirjan tai rentouttavan musiikin pariin.