Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Viihtyisä työhuone

Miten kalustaa kaunis työhuone, jossa etätyöt onnistuvat ja ergonomia on kohdillaan? Lue vinkkimme ja sisusta omaan kotiisi unelmien työpiste.

Kaikki lähtee työpöydästä

Aloita tärkeimmästä. Työhuoneen sisustus kannattaa suunnitella työpöydän ympärille eikä ergonomiasta sovi tinkiä. Tehokkaan ja energisen työpäivän lähtökohta on paraatipaikalla seisova työpöytä. Sisustussuunnittelija vinkkaa valitsemaan ihanteellisen työpisteen sijainnin läheltä ikkunaa niin, että siitä näkee myös ulos.

Oikeaoppisen istuma-asennon lisäksi paras keino ehkäistä selkävaivoja on muistaa hyödyntää säädettävää työpöytää. Toisin kuin moni kuvittelee, sähköinen työpöytä ja säädettävä työtuoli ovat myös sisustussuunnittelijoiden suosiossa. Markkinoilla onkin lukuisia kauniita vaihtoehtoja kotitoimiston koristukseksi.

Kaikkia palavereja ei kuitenkaan ole tarpeen hoitaa työpöydän ääreltä. Sisustussuunnittelija vinkkaa tuomaan työhuoneeseen esimerkiksi nojatuolin, jolle voi istahtaa inspiroitumaan tai hoitamaan puheluita. Asentoja vaihtelemalla työpäivä rytmittyy mukavasti eikä selkä kuormitu liikaa. Nouse siis välillä reippaasti ylös, sillä asennon vaihto vetreyttää ja tehostaa aineenvaihduntaa.

viihtyisä työhuone Helsingin Kanvaasissa.
Sisusta omaan kotiisi unelmien työpiste - Helsingin Kaiku 3.
Sisusta omaan kotiisi unelmien työpiste - Tampereen Paletti 2

Kuva (vasen): Helsingin Kanvaasissa etätyöpiste on sisustettu valoisaan viherhuoneeseen. Ikkunoista avautuvat Keskuspuiston maisemat inspiroivat tiukankin työpäivän keskellä. Kuva (keskellä): Helsingin Kaiku 3:n avarissa asunnoissa on tilaa myös etätyöpisteelle. Sijoita työpöytä ikkunan eteen ja nauti korttelipihan maisemista vehreän Laajasalon sydämessä. Kuva (oikea): Kaikkia palavereja ja puheluita ei tarvitse hoitaa pöydän ääressä istuen. Nojatuoli tarjoaa mukavan rennon nurkkauksen inspiroitumiseen ja rentoutumiseen.

Taukojumppa virkistää

Huolehdimme hyvinvoinnistamme myös vapaa-ajalla – miksi emme tekisi niin myös työpäivän aikana? Kiireinen työpäivä hiljaisessa kodissa saattaa viedä mennessään ja jaloittelu unohtua. Sisustussuunnittelija vinkkaakin sijoittamaan työhuoneeseen taukojumppavälineitä. Jumppakeppi ja rullattu joogamatto sujahtavat kätevästi nurkkaan, josta ne voi helposti napata viiden minuutin vetreytyksen tueksi. 

Sisusta omaan kotiisi unelmien työpiste. Tampereen Lielahdessa sijaitseva työhuone, jossa on mm. kuntopyörä.

Sijoita työpisteen viereen jumppavälineitä tai vetäydy korttelipihalle haukkaamaan happea. Lielahden kotikorttelissa asukkaiden ilona on myös yhteiskäyttöinen kuntopyörä.

Kodikasta tunnelmaa tuoksuilla ja viherkasveilla

Etätöiden yleistyessä työhuoneessa vietetään yhä enemmän aikaa. Siksi myös sen viihtyisyyteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Monet viherkasvit auttavat jaksamaan puhdistamalla ja kosteuttamalla sisäilmaa. Ripusta trendikkäitä amppeleita ikkunalle, aseta rönsyilevä muratti hyllyn päälle tai tuo komea kultapalmu kotitoimiston katseenvangitsijaksi. 

Erityisesti talvella sisäilma voi tuntua kuivalta, mikä saattaa häiritä työntekoa. Trendikkäillä diffuusereilla ja ilmankostuttimilla voit luoda työhuoneeseesi juuri oman makusi mukaisen tunnelman. Valitse työpöydällesi vaikka ihanan energisoiva aromadiffuuseri pirteän sitruunan tuoksuisena tai tehokas höyrystävä ilmankostutin, jolla sopiva sisäilman kosteus on helppo saavuttaa. 

 

Viihtyisä työhuone Raision Sellossa.

 Viherkasvi virkistää sirommallakin etätyöpisteellä.

Löydä uusi kotisi ja unelmiesi työtila

Sisusta nyt unelmiesi työpiste hyvälle paikalle pääkaupunkiseudun, Turun tai Tampereen sykkeeseen. Katso alta sopiva vaihtoehto ja aloita matkasi kohti modernia kotitoimistoa.

Aurinkolahden Sitadelli 4:stä löytyy monipuolisesti koteja, joissa yksi huone muuntuu viihtyisäksi työtilaksi. Työpäivän päätteeksi on mukava pulahtaa lähirannalla tai nauttia iltapäiväkävelystä Uutelan luontopoluilla.

Löydä uusi kotisi ja unelmiesi työtila - Helsingin Sitadelli 4.

Perusta etätoimisto Vuosaaren merellisiin maisemiin. Tähän 61-neliöiseen kolmioon mahtuu työpiste myös makuuhuoneen yhteyteen, jolloin tilaa säästyy esimerkiksi lastenhuoneelle tai harrastetilalle.

Laajasalon keskeisimmälle paikalle asettuva Helsingin Kaiku 3 on vain 19 asunnon viihtyisä kerrostalo, jossa fiksusti suunnitellut pohjaratkaisut tekevät etätyöpäivistä leppoisia. Kipaise nauttimaan lounaasta tien toiselle puolelle kauppakeskus Saareen tai vetreytä jäseniä korttelipihan kuntoilualueella.

Sisusta omaan kotiisi unelmien työpiste - Helsingin Kaiku 3.

Palaveri parvekkeella? Kaiku 3:n kodeissa etätyöpäivän lomassa voi tankata energiaa luonnosta ja raittiista ulkoilmasta.

Miltä kuulostaisi oma kotitoimisto kaupungin kattojen yllä? Helsingin Ellen kohoaa parhaimmillaan jopa 14 kerrokseen, ja 100 uuden Bonava-kodin joukosta löytyy toinen toistaan upeampia puitteita etätyötä tekevälle.

 Sisusta omaan kotiisi unelmien työpiste - Helsingin Ellen

Päästä luovuus valloilleen ja sisusta viihtyisä työpisteesi Pasilan sydämeen. Ellenin kodeista avautuu komeita näkymiä yli naapuruston viherkattojen.