Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Sisusta kirpparilöydöillä

Kaunista ja kodikasta kirppikseltä

Uuden ja vanhan yhdistäminen tuo kotiisi lämpöä sekä juuri sinun näköisesi tunnelman.

Aarteita ja elämisen makua 

Nyt on trendikästä olla seuraamatta trendejä. Omannäköinen ja yksilöllinen tyyli myös sisustuksessa on vahvasti läsnä. Kirppikset ovatkin oivia löytöpaikkoja uniikeille pienen rahan aarteille. Pikkuesineitä kuten maljakoita, tarjottimia, kukkaruukkuja, kulhoja ja lasipulloja on tarjolla kierrätyskeskuksissa ja kirppiksillä vaikka millä mitalla. Kannattaa penkoa, sillä kirppisaarteilla taiot upouuteen kotiisi persoonallisen ilmeen ja kerroksellisuutta pikkurahalla.

Asetelman aakkoset

Teemana vehreä muratti

Matalan lipaston päälle on rakennettu kepeä, mutta runsas asetelma kirppiksiltä hankituilla maljakoilla, joissa on kukkina siroja muratinoksia. Asetelmia voi toteuttaa mihin tahansa tasolle: hyllylle, lipaston päälle, sivupöydälle - missä vain on tilaa. Niissä voi hyödyntää myös kaapeissa lymyäviä esineitä, jotka eivät ole löytäneet muuten paikkaansa. 

siteassets/yleiset/inspiraatio/vinkkeja-asumiseen/teemana_vihrea_muratti.jpg

Vinkki: Ulkomuratit säilyvät hyvin talven yli maljakoissa, kunhan muistat vaihtaa veden ja pestä maljakot noin kerran viikossa.

Korkeaa ja matalaa

Asetelmaan on hyvä laittaa sekä korkeita että matalia esineitä - ne tuovat mielenkiintoa ja dynamiikkaa. Tässä monta vuotta vanha viinikuutioteline löysi uuden elämän kukkajalustana, joka nostaa kasvin kiinnostavasti ylöspäin.

siteassets/yleiset/inspiraatio/vinkkeja-asumiseen/korkeaa_ja_matalaa.jpg

Alusta yhdistää ja kokoaa

Tee eri muotoisista ja kokoisista lasimaljakoista asetelma ja sijoita ne alustan päälle. Näin asetelma näyttää ehyeltä ja suunnitellulta. Alustana voi olla tarjotin, lehti- tai kirjapino, marmorilaatta tai mikä ikinä keksitin. Marmorialusta on löydetty kirppikseltä, mutta myös laattakaupoista kannattaa etsiä isoja yksittäin myytäviä laattoja. 

siteassets/yleiset/inspiraatio/vinkkeja-asumiseen/alusta_yhdistaa_ja_kokoaa.jpg

Mustalla kontrastia

Tässä asetelmassa kirppikseltä löytynyt korkea kynttilänjalka, mustat kehykset piirroksessa sekä keraaminen pikkuvati tuovat kaivattua kontrastia muuten vaaleasävyiseen asetelmaan.  
siteassets/yleiset/inspiraatio/vinkkeja-asumiseen/mustalla_kontrastia.jpg

Taulut rennosti pöydällä

Aina ei tarvitse kiinnittää tauluja seinään, sillä ne voi sijoittaa myös pöydälle osaksi asetelmaa. Näin voit vaihdella niitä helposti vuodenaikojen ja teemojen mukaisesti. Kokeile rohkeasti eri kokoisia ja erilaisia kehyksiä.
siteassets/yleiset/inspiraatio/vinkkeja-asumiseen/taulut_poydalla.jpg

Kerää väriä

Aina toimiva idea on kerätä samaa väriä olevia esineitä esimerkiksi tarjottimelle. Eri muodot, korkeudet ja materiaalit tuovat siihen mielenkiintoa. Tarjotin huolehtii siitä, ettei kokonaisuus näytä sekavalta. Oman kodinkin kaappien kätköistä voi löytyä aarteita.
siteassets/yleiset/inspiraatio/vinkkeja-asumiseen/keraa_varia.jpg

Kirjoilla korotusta

Nappaa kirjahyllystä muutamia teemaan sopivia kirjoja ja tee niistä pino. Sen päällä pienikin kirppiskannu saa arvoisensa paikan.
siteassets/yleiset/inspiraatio/vinkkeja-asumiseen/kirjat.jpg

 Kuvat ja teksti: Maarit Veromaa / Sopusointuja.blogspot.fi