Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisusta kirpparilöydöillä

Uuden ja vanhan yhdistäminen tuo kotiisi lämpöä sekä juuri sinun näköisesi tunnelman.

Aarteita ja elämisen makua 

Nyt on trendikästä olla seuraamatta trendejä. Omannäköinen ja yksilöllinen tyyli myös sisustuksessa on vahvasti läsnä. Kirppikset ovatkin oivia löytöpaikkoja uniikeille pienen rahan aarteille. Pikkuesineitä kuten maljakoita, tarjottimia, kukkaruukkuja, kulhoja ja lasipulloja on tarjolla kierrätyskeskuksissa ja kirppiksillä vaikka millä mitalla. Kannattaa penkoa, sillä kirppisaarteilla taiot upouuteen kotiisi persoonallisen ilmeen ja kerroksellisuutta pikkurahalla.

Asetelman aakkoset

Teemana vehreä muratti

Matalan lipaston päälle on rakennettu kepeä, mutta runsas asetelma kirppiksiltä hankituilla maljakoilla, joissa on kukkina siroja muratinoksia. Asetelmia voi toteuttaa mihin tahansa tasolle: hyllylle, lipaston päälle, sivupöydälle - missä vain on tilaa. Niissä voi hyödyntää myös kaapeissa lymyäviä esineitä, jotka eivät ole löytäneet muuten paikkaansa. 

Korkeaa ja matalaa

Asetelmaan on hyvä laittaa sekä korkeita että matalia esineitä - ne tuovat mielenkiintoa ja dynamiikkaa. Tässä monta vuotta vanha viinikuutioteline löysi uuden elämän kukkajalustana, joka nostaa kasvin kiinnostavasti ylöspäin.

Alusta yhdistää ja kokoaa

Tee eri muotoisista ja kokoisista lasimaljakoista asetelma ja sijoita ne alustan päälle. Näin asetelma näyttää ehyeltä ja suunnitellulta. Alustana voi olla tarjotin, lehti- tai kirjapino, marmorilaatta tai mikä ikinä keksitin. Marmorialusta on löydetty kirppikseltä, mutta myös laattakaupoista kannattaa etsiä isoja yksittäin myytäviä laattoja. 

Mustalla kontrastia

Tässä asetelmassa kirppikseltä löytynyt korkea kynttilänjalka, mustat kehykset piirroksessa sekä keraaminen pikkuvati tuovat kaivattua kontrastia muuten vaaleasävyiseen asetelmaan.  

Taulut rennosti pöydällä

Aina ei tarvitse kiinnittää tauluja seinään, sillä ne voi sijoittaa myös pöydälle osaksi asetelmaa. Näin voit vaihdella niitä helposti vuodenaikojen ja teemojen mukaisesti. Kokeile rohkeasti eri kokoisia ja erilaisia kehyksiä.

Kerää väriä

Aina toimiva idea on kerätä samaa väriä olevia esineitä esimerkiksi tarjottimelle. Eri muodot, korkeudet ja materiaalit tuovat siihen mielenkiintoa. Tarjotin huolehtii siitä, ettei kokonaisuus näytä sekavalta. Oman kodinkin kaappien kätköistä voi löytyä aarteita.

Kirjoilla korotusta

Nappaa kirjahyllystä muutamia teemaan sopivia kirjoja ja tee niistä pino. Sen päällä pienikin kirppiskannu saa arvoisensa paikan.

 Kuvat ja teksti: Maarit Veromaa / Sopusointuja.blogspot.fi