Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Lue pienen kodin sisustamisen vinkit.

Pienen kodin sisustaminen

Kun ammattilainen katsoo pientä kotia uudesta näkövinkkelistä, löytyy uusia ratkaisuja makuuhuoneeseen ja keittiöön.

Bonavan sisustusarkkitehti sai tehtäväkseen miettiä pienen kodin sisustamista uudesta näkökulmasta. Miten asunnosta saisi helposti muunneltavan ja miten asukkaan luovat ratkaisut voitaisiin toteuttaa nykyistä vapaammin?

Voisiko esimerkiksi uudisasunnossa itsestäänselvyytenä pidetyt kiintokomerot eteisessä ja makuuhuoneessa jättää pois ja antaa asukkaan itse päättää tilankäytöstä ja säilytysratkaisuista? Näin muuntelu jälkikäteenkin olisi helppoa ilman lattia- ja seinäremonttia.

Uusia ideoita avatessa syntyi vaihtoehtoisia ratkaisuja ja toteutuksia tilan käytölle, joiden avulla asukkaat voit oman elämäntilanteensa ja tarpeensa mukaan miettiä itselleen sopivimman ratkaisun. 

  1. Makuuhuoneen komerot voi toteuttaa irtokalusteina, jolloin sisustuksesta saa kokonaisuudessaan oman tyylin mukaisen.

  2. Vaatesäilytyksen voi ratkaista kaappien sijaan rekeillä, ripustetuilla tangoilla, avohyllyillä tai vaikka isoäidin vanhalla antiikkikaapilla.

  3. Perinteiseen komerosyvennykseen voi sijoittaa esimerkiksi työpöydän, vauvansängyn tai lukunurkkauksen.

  4. Ja voihan tilaan laittaa vaatekomerotkin tai liukuovikaapistot, ja valita ne aivan oman maun mukaan.

  5. Pienissä asunnoissa keittiö on usein avokeittiö, joka on olennainen osa olohuonetta. Mitä, jos massiivisten yläkaappien tilalla olisikin avohyllyt, sommitelma vintage-löytöjä tai pelkistetysti vain sileä seinä avaruutta ja selkeyttä tuomaan. Keittiönkin seinä voi olla värikäs tai yksilöllistä tapettikuosia.

  6. Enemmän säilytystilaa tarvitseva voi lisätä keittiöön pyörillä varustetun saarekkeen tai erilaisia tyylilleen sopivia senkkejä tai vitriinejä.