amusement2apartment2architecture2arrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Group 2amusement2culture_entertainment2Shapedocument2arrow2arrow2arrow22Shapeemail2expand2external_link2favourite2filter2getting_there2green_solutions2grocery_store2grocerystoreShapehealthcare2holiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2local_services2bonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMap-pinminus2mobile2parknature_activites2nature_trails2neighbourhood_story2parking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2schools2search2semi_detached2settings2shopping2local_services2gymGroup 2tube2user2

Pienen kodin sisustaminen

Pienen kodin sisustaminen

Enemmän vaihtoehtoja pieneen kotiin

Kun ammattilainen katsoo pientä kotia uudesta näkövinkkelistä, löytyy uusia ratkaisuja makuuhuoneeseen ja keittiöön.

Bonavan sisustusarkkitehti Heli Väyrynen sai tehtäväkseen miettiä pienen kodin sisustamista uudesta näkökulmasta. Heli pohti, miten asunnosta saisi helposti muunneltavan ja miten asukkaan luovat ratkaisut voitaisiin toteuttaa nykyistä vapaammin.

Voisiko esimerkiksi uudisasunnossa itsestäänselvyytenä pidetyt kiintokomerot eteisessä ja makuuhuoneessa jättää pois ja antaa asukkaan itse päättää tilankäytöstä ja säilytysratkaisuista? Näin muuntelu jälkikäteenkin olisi helppoa ilman lattia- ja seinäremonttia.

Uusia ideoita avatessa syntyi vaihtoehtoisia ratkaisuja ja toteutuksia tilan käytölle, joiden avulla asukkaat voit oman elämäntilanteensa ja tarpeensa mukaan miettiä itselleen sopivimman ratkaisun. 

  1. Makuuhuoneen komerot voi toteuttaa irtokalusteina, jolloin sisustuksesta saa kokonaisuudessaan oman tyylin mukaisen.

  2. Vaatesäilytyksen voi ratkaista kaappien sijaan rekeillä, ripustetuilla tangoilla, avohyllyillä tai vaikka isoäidin vanhalla antiikkikaapilla.

  3. Perinteiseen komerosyvennykseen voi sijoittaa esimerkiksi työpöydän, vauvansängyn tai lukunurkkauksen.

  4. Ja voihan tilaan laittaa vaatekomerotkin tai liukuovikaapistot, ja valita ne aivan oman maun mukaan.

  5. Pienissä asunnoissa keittiö on usein avokeittiö, joka on olennainen osa olohuonetta. Mitä, jos massiivisten yläkaappien tilalla olisikin avohyllyt, sommitelma vintage-löytöjä tai pelkistetysti vain sileä seinä avaruutta ja selkeyttä tuomaan. Keittiönkin seinä voi olla värikäs tai yksilöllistä tapettikuosia.

  6. Enemmän säilytystilaa tarvitseva voi lisätä keittiöön pyörillä varustetun saarekkeen tai erilaisia tyylilleen sopivia senkkejä tai vitriinejä.

Keittiön yläkaappien tilalle voi valita avohyllyt ja sommitella niille vaikkapa kauniin kokoelman vintage-löytöjä.

Makuuhuoneen vaatesäilytyksen voi ratkaista kaappien sijaan rekeillä, ripustetuilla tangoilla tai avohyllyillä.

Keittiöön saa persoonallista ilmettä, kun valitsee seinään esimerkiksi yksilöllisen tapettikuosin.