Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Asunnon stailaus

Vieraita tulossa ja kello juoksee? Tunnelmallinen valaistus, kotoisat tuoksut, musiikki ja tuoreet kukat tekevät ihmeitä. Sopusointuja-bloggaaja Maarit Veromaan vinkeillä loihdit hetkessä huolitellun tyylikkään ilmeen kotiin.

Vieraita tulossa

Motto on: kiireessä ei kannata tehdä mitään turhaa. Kun uusi kotisi on yleissiisti ja putsattu lojuvista tavaroista, kukaan ei kiinnitä huomiota yksityiskohtiin ja koti näyttää puhtaalta ja selkeältä. Kynttilät tuovat kutsuvaa tunnelmaa ympäri vuoden, samoin musiikki. Näillä muutamilla vinkeillä loihdit kotiisi kutsuvan ja siistin ilmeen, vaikka et ehtisikään tehdä perusteellista siivousta ennen vieraiden tuloa.

Näin siistit kotisi nopeasti

Koko asuntoa ei tarvitse järjestää, kunhan katsot, että ne paikat, missä vieraat liikkuvat, näyttävät yleissiisteiltä. Keskity siihen tai niihin tiloihin, missä vietätte eniten aikaa.

Aloita eteisestä, sillä sen vieraasi näkevät ensin. Järjestä takeille tyhjiä henkareita. Poista tasoilta ylimääräiset tavarat. Ne voi vaikka tuupata laatikkoon tai kaappiin. Kerää olohuoneesta ylimääräiset roinat, lehdet ja vaatteet piiloon. Se tekee ihmeitä.

Putsaa tiskipöydältä kaikki astiat joko koneeseen tai piilota kaappiin tilapäisesti ja pyyhi tasot.

Kaikkia tavaroita ei tarvitse poistaa näkyviltä, kunhan pikkusälä on piilotettu.

Jos on aurinkoista ja lattialla näkyy pölyä, pyyhi kriittiset ja näkyvät paikat pitkävartisella monitoimimopilla. Niihin saa mm. käteviä staattisia liinoja, jotka keräävät kaiken pölyn ja nukan hetkessä.

Helpot vinkit wc:n pikasiistimiseen

Näin saat wc:n nopeasti lähes kiiltelevän puhtaaksi. Lorauta pönttöön pesuaine vaikuttamaan. Pyyhi mikroliinalla hanat. Suihkauta lasinpesunestettä peiliin ja pyyhkäise. Pyyhkäise tasot mikroliinalla. Vaihda pyyhkeet. Tarkista, että on käsisaippuaa. Pese pönttö. Tähän menee aikaa n. 15 minuuttia - ja tila on raikkaan kiiltävä ja puhtaan tuoksuinen.

Tunnelmallinen valaistus

Päivän hiipuessa iltaan myös valo häviää. Sytytä pöytä- tai lattiavalot kaikkiin huoneisiin, myös makuuhuoneeseen ja eteiseen. Ne antavat lämpimän tunnelman ja ovat kodikkaampia kuin kattolamput. Ne ovat myös armollisempia pölyn suhteen.

Kutsuvaa tuoksua ei voi vastustaa

Jos ehdit, paista leipää, sämpylöitä tai pullaa - niin vieraita vastaanottaa kutsuva ja kodikas tuoksu. Muista, että aina ei tarvitse tehdä itse, esipaistetut tai pakastetut leivonnaiset ajavat saman asian ja tuovat hyvän tuoksun. Herkullinen ruoantuoksu hurmaa ja vie huomion kertaheitolla itse vierailuun ja vieraanvaraisuuteen.

Tuoreet kukat

Sijoita kimppu myös eteiseen, mikäli niille on tilaa. Kata ruoka- tai kahvipöytä valmiiksi. Se viestii, että olet ajatellut vieraita ja näyttää kutsuvalta. Sijoita pöydälle iso kimppu kukkia katseenvangitsijaksi. Jos ostat ne etukäteen, kannattaa pelata varman päälle ja hankkia sellaisia lajikkeita, mitkä kestävät todennäköisimmin ainakin muutaman päivän, esim. neilikoita.

Olohuoneeseen kiva kukkaidea on marjamaiset oksat. Niitä saa monen värisinä ja ne kestävät jopa viikkoja.

Kuvat ja teksti: Maarit Veromaa / Sopusointuja.blogspot.fi