Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisusta uusi koti kierrätyskalusteilla

Mitä jos sisustaisit uuden Bonava-kotisi kierrätetyillä kalusteilla? Pitkään vaivalloinen kierrätettyjen huonekalujen osto- ja myyntikokemus on kokenut kasvojenkohotuksen, samalla vahvistaen merkityksellisen kuluttamisen trendiä. Second hand -kalusteiden osto on tänä päivänä helppoa, edullista ja samalla ekoteko.

Paikka, jossa 1920-luvun meikkauspöytä, rokokoo-tuoli, Iskun muhkea sohva, BoConceptin matto ja Artekin designvalaisin elävät sulassa sovussa. Tämä on kiertotalouden markkinapaikka Mjuk, joka tarjoaa modernin ja vaivattoman tavan laadukkaiden kierrätyskalusteiden myyntiin ja ostamiseen. Vuonna 2019 perustettu Euroopassa ainoa laatuaan oleva yritys syntyi perustajien omaan tarpeeseen. 

”Haluttiin päästä eroon vanhoista kalusteista ja saada rahaa, mutta se oli liian vaivalloista. Kun tänä päivänä saa mitä tahansa kotiin ovelle, koska tahansa, ajateltiin että on pakko olla joku modernimpi ratkaisu, jossa ei tarvitse käyttää niin paljoa omaa aikaa”, kertoo yksi Mjukin perustajista Max Heino. 

Idea sivustosta, jossa kierrätyskalusteiden osto onnistuu puhelimella muutamalla klikkauksella, soi monelle nurkissa pölyttyneille huonekaluille uuden elämän. Yrityksen nimi Mjuk tulee ruotsinkielisestä sanasta, jonka suomennos kuvastaa yrityksen keskeisiä aatteita: mukavaa ja helppoa.  

”Mjukilta saa modernin ostokokemuksen kaikilla verkkokaupan herkuilla, vaivattomuudella ja turvalla; kalusteet on puhdistettu, laatu tarkastettu, voit itse päättää kuljetuksen ajankohdan ja palauttaa tuotteen.” 

Jos saan laadukkaan tuotteen kierrätettynä, paljon halvemmalla ja kulutuksen jalanjälki pienenee – niin miksi ihmeessä en ottaisi sitä?

Max Heino

Uniikkeja huonekaluja edullisesti 

Mjuk tekee kierrätyskaluisteiden ostokokemuksesta mielekkäämpää ja käännyttää monia vannoutuneita uusien kalusteiden ystäviä seuraajikseen. Oma koti näyttää uniikimmilta ja tavaroiden taakse punoutuu kiinnostavia tarinoita. 

”Huonekalut voivat olla makeita keskustelun aloittajia vaikkapa ruokapöydässä, kun tiedät että pöydän äärellä on istunut monia ihmisiä eri vuosikymmeniltä. Välillä meillä kiertää tavaroita, jotka ovat löytäneet 7. omistajan. On hienoa nähdä, miten huonekalut ovat tuoneet iloa niin monelle eri perheelle ja näin niille luodaan jatkumoa.” 

Markkinapaikka tarjoaa sisustusideoita ja mahdollisuuksia päästä käsiksi ainutlaatuisiin huonekaluihin, laadukkaaseen suomalaiseen sisustukseen sekä Mjukin laajennettua toimintaansa Ruotsiin, myös ruotsalaisiin aarteisiin. Kierrätyskalusteet tarjoavat edullisemman tavan sisustaa tyylillä, ja ekologisuuden ollessa yhä suurempi kulutuskäyttäytymisen ajuri – pienemmällä hiilijalanjäljellä. 

”Sisustajia, makuja ja budjetteja on joka lähtöön – meillä on jokaiselle jotakin. Omassakin kodissani on oikeastaan kaikki kalusteet second handinä napattuja. Näin voi säästää valtavia summia sisustamisessa.” 

Kierrätyskalustein sisustettu esittelyasunto 

Vantaan Leinelän Seela 1:n A 12 -asunto sai uuden ilmeen Mjukin kierrätetyillä kalusteilla. Esittelyasunnoksi valittu raikas ja valoisa 87,5-neliöinen kulmahuoneisto hurmaa avaruudellaan, tarjoten useita eri sisustusmahdollisuuksia. Seela 1:n suunnittelun lähtökohtana olivat kohtuuhintainen asuminen sekä eri elämäntilanteeseen ja tarpeeseen taipuvat asuntopohjat. 

”Kun asuntoon astuu sisään, katse hakeutuu heti vaikuttaviin ja valoisiin oleskelutiloihin. Isot ikkunat ja ranskalainen parveke tuovat sisään valtavasti luonnonvaloa”, kuvailee Bonavan sisustussuunnittelija Pia Järäinen. 

Bonava kehittää kunnianhimoisesti kestävää ja ihmisläheistä asumista, joten kierrätyskalusteilla sisustaminen on osa kestävän kehityksen mukaiseen elämäntyyliin kannustamista. Kalustettujen myyntiasuntojen ideana on demonstroida minkälainen perhe kodissa kenties asuisi ja ehdottaa, miten kodin voisi kalustaa ja sisustaa. Seelan esittelykodissa ilmenee elämän kerroksellisuus, jossa perheen rakkaat perintökalusteet, kierrätyskalusteet ja muu irtaimisto kartoittuu hiljakseen elämän varrella.  

”Täällä tulee hyvin esiin, miten kierrätyskalusteilla on mahdollista luoda sekä kodikasta tunnelmaa että trendikästä fiilistä. Suomalaisissa kodeissa aika harvassa kaikki huonekalut ovat täysin samaa sarjaa. Haluttiin esitellä erityyppisiä kalusteita, trendejä ja näkökulmaa, miten kotiin voi loihtia edullisemmin tyylikkään sisustuksen.” 

Kun Seela 1:n koti saa uudet omistajat, lahjoitamme kalusteet Hope ry:n kautta lapsiperheille. Bonava on tehnyt Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n kanssa yhteistyötä aina vuodesta 2017 lähtien.