amusement2apartment2architecture2Page 1Group 3arrow22bike2bus2cafecalendar2check2close2Group 2amusement2culture_entertainment2Shapedocument2Shapeemail2expand2external_link2favourite2filter2getting_there2green_solutions2grocery_store2grocerystoreShapehealthcare2Shapehospital2house2pin_distancelike2local_services2bonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolmenu2mobile2parknature_activites2nature_trails2neighbourhood_story2pdf2plot2plus2Group 2preschool2restaurant2schools2schools2search2semi_attached2settings2shopping2local_services2gymGroup 2tube2user2
Menu

Green living

Arjen vastuuta huomisesta

Ympäristöystävällinen koti on hyväksi sekä sinulle että tuleville sukupolville. Bonavan uudet kodit ja naapurustot tekevät kestävästä asumisesta helpompaa.

 

Energiankulutus on asumisen suurin ilmastohaaste. Siksi olemme valinneet yhdeksi painopisteeksemme energiansäästön. Valitsemme ja kehitämme ratkaisuja, joiden myötä pääsemme energiatehokkuudessa hyvälle tasolle. Voimme vaikutta monin tavoin – myös pienin arkisin keinoin.

Miten energiaa säästyy?

Arkkitehtuuri
Jo arkkitehtisuunnittelussa pohditaan huolellisesti rakennuksen muotoa, koska sillä pystytään säästämään lämmityskuluissa.

Ikkunat ja ulkoseinät 
Ikkunavalinnoilla varmistetaan mahdollisimman pieni lämpöhukka ja ulkoseinät varustetaan paksuin lämmöneristein.

Ilmanvaihto
Huolellisella suunnittelulla ja ammattitaitoisella toteutuksella rakennuksista tehdään mahdollisimman tiiviitä. Samalla huolehditaan siitä, että ilmanvaihto on oikein säädetty niin rakennuksen kuin asukkaan kannalta. Nykylaitteilla huoneiden poistoilmanlämpö saadaan tehokkaasti talteen.

Kaukolämpö  
Uudet Bonava-kodit liitetään kauko­lämpöverkkoon. Sähköntuotantolaitoksien ylimääräinen lauhdelämpö käytetään ekotehokkaasti kaukolämpöverkossa, ja siksi se katsotaan ympäristöystävälliseksi vaihtoehdoksi.  

Tarkkaa ohjausta 
Modernin talotekniikan automaatiojärjestelmän ansiosta lämmitysjärjestelmä voidaan säätää oikeaksi esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa. Näin pidetään kulut kurissa.

Arjen valintoja
Asumisen arjessa on runsaasti asioita, jotka huomioimalla voidaan säästää energiaa. Opastamme asukkaita ympäristöystävälliseen asumiseen.

  • Vedenkulutusta mitataan asuntokohtaisesti, jolloin kukin asukas voi itse seurata omaa kulutustaan.
  • Uudet ympäristöystävälliset hanat kuluttavat vettä säästeliäästi ilman, että käyttäjä edes huomaa eroa vanhaan.
  • Myös kodinkoneilla on merkittävä osuus asunnon sähkönkulutuksessa. Bonava-koteihin on valittu energiatehokkaat kodinkoneet.