Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Green living

Kestävää kehitystä kodikkaasti

Uusi Bonava-koti on turvallinen ostaa ja terveellinen asua, sillä asuntojen suunnittelua ja rakentamista ohjaavat useat lait ja määräykset. Kuljemme aina alan kehityksen kärjessä jokaista rakentamisen ratkaisua ja asunnon yksityiskohtaa tarkasti harkiten.

Pieniä suuria tekoja

Energiankulutus on asumisen suurin ilmastohaaste. Siksi olemme valinneet yhdeksi painopisteeksemme energiansäästön. Valitsemme ja kehitämme ratkaisuja, joiden myötä pääsemme energiatehokkuudessa hyvälle tasolle. Voimme vaikuttaa kestävään kehitykseen monin tavoin – myös pienin arkisin keinoin.

Arkkitehtuuri: Rakennuksen muoto suunnitellaan aina mahdollisimman hyvin energiaa säästäväksi.

Ikkunat ja ulkoseinät: Ikkunavalinnoilla varmistetaan mahdollisimman pieni lämpöhukka ja ulkoseinät varustetaan paksuin lämmöneristein.

Ilmanvaihto: Huolellisella suunnittelulla ja ammattitaitoisella toteutuksella rakennuksista tehdään mahdollisimman tiiviitä. Samalla huolehditaan siitä, että ilmanvaihto on säädetty oikein. Huoneiden poistoilmanlämpö saadaan tehokkaasti talteen.

Kaukolämpö: Uudet Bonava-kodit liitetään kaukolämpöverkkoon. Sähköntuotantolaitoksien ylimääräinen lauhdelämpö käytetään ekotehokkaasti kaukolämpöverkossa. 

Tarkkaa ohjausta: Modernin talotekniikan automaatiojärjestelmän ansiosta lämmitysjärjestelmä voidaan säätää oikeaksi esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa. Näin pidetään kulut kurissa.

Vedenkulutus: Vedenkulutusta mitataan asuntokohtaisesti ja hanat kuluttavat vettä säästeliäästi.

Kodinkoneet: Myös kodinkoneilla on merkittävä osuus asunnon sähkönkulutuksessa. Bonava-koteihin on valittu energiatehokkaat kodinkoneet.
siteassets/yleiset/uuden-kodin-osto/greenliving_kukka.jpg
siteassets/yleiset/uuden-kodin-osto/greenliving_koira.jpg
siteassets/yleiset/uuden-kodin-osto/greenliving_varpaat.jpg

Terveellinen sisäympäristö

Hyvä sisäympäristö on hyvinvoinnin edellytys. Sisäympäristö koostuu monesta osatekijästä, kuten ilmanlaadusta, lämpöoloista, ääniympäristöstä, valaistuksesta sekä tilajärjestelyistä. Hyvä sisäilma tarkoittaa hyvää ilmanlaatua, riittävää ilman vaihtuvuutta sekä epäpuhtauksien minimointia.
Uusissa Bonava-kodeissa onkin huomioitu terveellisen sisäilman tekijät ilmanvaihdosta lämmitysjärjestelmiin. Annamme asukkaille myös opastusta uusien asuntojen turvalliseen ja terveelliseen käyttöön.