Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Keittiö

Miten kotikeittiö toimii ammattilaisen näkökulmasta?

Keittiö on uuden kodin sydän, jossa kokataan, syödään ja nautitaan yhteisestä ajasta. Siksi keittiön tyylillä, tilalla ja toiminnallisuudella on väliä. Lue, mitä mieltä kokkauksen ammattilaiset ovat uuden Bonava-kodin keittiöstä.

Vieraita ovella

Keittiöstä on kasvanut uuden kodin keskipiste, jossa vietetään yhä enemmän aikaa. Se ei ole vain paikka, jossa kokataan ja syödään, vaan paikka, jossa viihdytään perheen ja ystävien kanssa. Niinpä keittiön materiaalivalinnoilla, varustelulla ja tilaratkaisuilla on väliä.

Uuden Bonava-kodin keittiö pääsi testiin saadessamme Tapiolan puistomaisemiin valmistuneen Steniuksenkumpu 1:n esittelyasuntoon vieraita. Valion Koekeittiön ruoka-asiantuntijat tutustuivat uuteen 101,5-neliöiseen perheasuntoon ja sen Bonava-keittiöön.

Mukavia hetkiä yhdessä

Maukasta ja ravitsevaa ruokaa on helppo tehdä kotona. Erityisen nautinnollista se on silloin, kun keittiö on suunniteltu viimeistä piirtoa myöten leppoisia ruoanlaittohetkiä silmällä pitäen. Uusien Bonava-kotien keittiöt sopivat mainiosti niin aloittelevalle kotikokille kuin vihkiytyneelle ruokaharrastajalle, sillä laadukkaista Puustellin keittiöistä löytyy kaikki tarpeellinen kauniissa paketissa.

Steniuksenkumpu 1:n uuden Bonava-kodin keittiön työtaso on kokonaisuudessaan yhdellä seinällä ja ruokapöydälle on varattu tilaa sen vierestä. Näin kokkaaja voi helposti seurustella vaikkapa perheen tai kyläilevien vieraiden kanssa. Isompien juhlien buffet-tarjoilua varten Valion Koekeittiön ruoka-asiantuntijat vinkkaavat käyttämään esimerkiksi siirrettävää aputasoa.

Arkea helpottavia valintoja

Steniuksenkumpu 1:n uuden Bonava-kodin työskentelytaso on yhdellä seinällä ja täyskorkeat kylmälaitteet on sijoiteltu jakamaan huonetilaa keittiön ja olohuoneen välillä. ”Täyskorkeat kylmälaitteet ovat fiksu valinta, ja sisusteet varmistavat, että ruoat pysyvät hyvässä järjestyksessä ja oikeassa säilytyslämpötilassa”, Valio Koekeittiöstä kehutaan.

Ruoka-asiantuntijat löysivät keittiöstä myös lukuisia muita ruoanlaittajan elämää helpottavia ratkaisuja: ”Alakaapit on korvattu laatikoilla. Se on paras mahdollinen ratkaisu – ei tarvitse kyykkiä ja kurkistella syvien alakaappien perukoille. Toinen iso plussa on syvä ja leveä pesuallas.” Ruoka-asiantuntijat suosittelevatkin valitsemaan niin leveän ja syvän pesualtaan, että jopa uuninpellin voi tiskata siellä vaivatta.

”Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin yrittää tiskata kookkaita astioita liian pienessä altaassa. Yksi iso allas on parempi kuin kaksi pientä. Kunnollisen kokoiseen altaaseen voi myös väliaikaisesti raivata käytetyt astiat odottamaan tiskausta. Siten vapautuu työskentelytasoa”, ruoka-asiantuntija Jaana Tolonen neuvoo.

Avokeittiön kohdalla kannattaa panostaa siihen, että esimerkiksi liesituulettimen teho riittää kokkaustuoksujen taltutukseen. Näin ruoan aromit kutkuttavat lautasilla mutta eivät tartu ruokailuseurueen vaatteisiin. Kokkauksen päätteeksi moderni ruoanlaittaja lajittelee jätteensä, ja kaapistosta tuleekin löytyä jämäkkä jätevaunuratkaisu eri jätelajeille. Ihanteellisesti yhtä monta jäteastiaa kuin taloyhtiössä on kerättäviä jätelajeja.

Tyylillä on väliä

Keittiön tyyli ja ilmapiiri säteilevät koko kotiin, joten sen sisustusvalinnoilla on väliä. Steniuksenkumpu 1:n uuden Bonava-kodin keittiön modernit väri- ja materiaalivalinnat saavat kiitosta ajattomuudesta ja laadukkaasta ilmeestä. Keittiöön on valittu valkeat kaapistot, neutraalin tummasävyinen työtaso sekä helposti puhtaana pidettävä, saumaton välitila. ”Ne toimivat yhteen varsin monenlaisten sisustusmakujen kanssa”, Valion Koekeittiöstä summataan.

Uusien Bonava-kotien hintaan sisältyvä moderni perustyyli tarjoilee upean pohjan sisustukselle. Vaaleansävyinen ja minimalistinen keittiö kestää aikaa ja antaa harmonisen pohjan eri makujen mukaisille sisustusratkaisuille. Kun kaupat uudesta Bonava-kodista tekee jo rakentamisen alkuvaiheessa, voi lisähintaisista vaihtoehdoista valita joko klassisen, trendikkään, skandinaavisen tai teollisen tyylin. Erilaiset vaihtoehdot antavat hyvän pohjan erilaisille sisustusyksityiskohdille, astioille, rakkaille esineille ja lempikalusteille eli niille asioille, joilla omasta kodista ja keittiöstä voi tehdä juuri niin ihanan persoonallisen kuin toivoo. Tutustu tyyleihin ja lähde kanssamme mukavalle kotimatkalle kohti unelmien kotia ja keittiötä.