Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Suomen pisin silta

Hyviä uutisia, Suomen pisin silta tulee Kruunuvuorenrantaan

Helsingin keskustan ja Laajasalon Kruunuvuorenrannan välille rakennettavat Kruunusillat tuovat tullessaan raitiotien sekä kevyenliikenteen väylän. Merellinen reitti tarjoaa laajasalolaisille uuden yhteyden keskustaan noin vartissa.

Raitiovaunulla Kruunuvuorenrannan kotikortteliin

Pitkään suunnitteilla olleiden Kruunusiltojen rakentaminen nytkähti eteenpäin, kun Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi hankesuunnitelman selvin numeroin elokuussa 2016. Kruunusillat yhdistävät Helsingin kantakaupungin Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon. Reitti kulkee Hakaniemen, Kalasataman eteläosan ja Korkeasaaren kautta.

Kokonaisuuden näkyvin osa ovat kolme siltaa, joista 1,2-kilometrin mittainen Kruunuvuorensilta on valmistuessaan Suomen pisin silta. Silloille rakennetaan noin kymmenen kilometrin mittainen raitiotie, pyörätie ja jalankulkuväylä. Siltoja voivat tarvittaessa käyttää myös hälytysajoneuvot.

Suora yhteys lyhentää matkaa Kruunuvuorenrannan ja keskustan välillä merkittävästi: 11 kilometrin sijaan kävellen tai polkupyörällä etäisyys on enää noin 5,5 kilometriä ja raitiovaunulla matka taittuu arviolta vartissa.

Ilmakuva Kruunuvuorensillasta

Asumisen uusi ulottuvuus

Odotettu uusi yhteys on iloinen asia Kruunuvuorenrannan ja Laajasalon uusien kotien, mukavien naapurustojen ja asukkaiden näkökulmasta. Siltakokonaisuus tuo myös Helsingin Aidan sekä Helsingin Kaikun asukkaille ihan uudenlaisen ulottuvuuden asumiseen.

Ennusteiden mukaan raitioyhteyttä Kruunuvuorenrantaan käyttäisi päivittäin 37 000 matkustajaa. Pyöräilijöiden ja kävelijöiden määräksi arvioidaan 3 000. Uusi yhteys tuo helpotuksen myös ruuhkautuviin metroihin sekä Itäväylän liikenteeseen. Mikä parasta, hanke edistää kestävää kehitystä tekemällä kävelystä, pyöräilystä ja joukkoliikenteen käytöstä aidosti fiksun vaihtoehdon laajasalolaisille. Rakentamisen odotetaan käynnistyvän vuonna 2020 ja liikennöinti koko yhteydellä alkaa vuonna 2026.

Tutustu ja ihastu Kruunuvuorenrannan uusiin koteihin

Havainnekuva tulevasta Kruunuvuorensillasta Mustikkamaalta