Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kivistössä kaikki on lähellä

Vantaan Kivistön uudessa kaupunkikeskuksessa on kesäisen seesteinen tunnelma. Helsingin keskustasta ja lentoaseman suunnasta tulleet junat ovat juuri pysähtyneet asemalle. Nyt ollaan uusien Bonava-kotien ja Kivikätkön kotikorttelin naapurissa.

Jotain uutta, jotain vanhaa

Kehittyvän ja kasvavan Kivistön kaupunkikeskus on värikäs, viihtyisä ja luonnonläheinen. Täällä uusi ja vanha kohtaavat kodikkaalla tavalla. Kivistön suuralueella on useita vanhoja kyliä, joiden juuret ulottuvat keskiaikaan asti. Naapurustosta, Keimolan kylästä ja Piispankylästä, löytyy useita arvokkaita rakennuksia ja tiloja, joiden päärakennukset ovat säilyneet 1700–1800 -luvuilta asti.

Kivistön naapurustossa sijaitseva Katrinebergin kartano on viehättävä, yli 200-vuotias rakennus. Kartanossa on kesäisin pihalla grillausmahdollisuus ja 4H:n ylläpitämä kotieläintila.

Uudessa kaupunkikeskuksessa kaikki on raikkaan uutta. Asuinalueen kasvua ovat vauhdittaneet vuoden 2015 asuntomessut ja Kehäradan valmistuminen. Asukkaat ovat jo löytäneet kotipaikkansa ja solahtaneet kasvavan ja kehittyvän asuinalueen arkeen. Täällä näyttää olevan kaikki, mitä huolettomalta asumiselta voi toivoa ja odottaa – syksyllä 2023 myös upouusi ostoskeskus.

Vantaan Plutoni asettuu aivan Kivistön uuden ja modernin juna-aseman naapuriin. Suorat yhteydet vievät niin Helsingin keskustaan kuin lentoasemalle.

Kodikkaita kohtaamispaikkoja

Juna-asemalta, tulevien uusien Bonava-kotien tontilta ja Kivikätkön kotikorttelista avautuvat näkymät Kivistön asuinalueen sydämeen. Jaspiskujan Beer & Cafe Solmun terassilla nautitaan auringosta ja hyvästä seurasta. Solmussa tarjoillaan myös elävää musiikkia ja välillä ollaan ihan ”kieli solmussa”, kun estradille nousevat stand-up -tähdet.

Beer & Cafe Solmu on auki satoi tai paistoi. Kivistöläisille paikka on mukava kohtaamispaikka - kuin yhteinen olohuone.

Solmun naapurista Jaspiskujalta löytyy vuonna 2016 perustettu trattoria Limone, joka tarjoilee italialaisia herkkuja mutkattomalla otteella. Listalla on kotipaikkaa arvostaen esimerkiksi Kivistön Special Pizzoja, jotka chef Lorenzo on suunnittelut kivistöläisten kunniaksi. Pizzojen ohella tarjolla on italialaisittain myös erilaisia pasta-annoksia, risottoja, uuniruokia ja salaatteja. 

Mehmet Akalan (vas.), Alex Tosun, Silan Tosun ja Neal Saponi arvostavat Kivistön kasvavan keskustan tunnelmaa. ”Tänne on ollut helppo kotiutua”, Mehmet sanoo.

Safiiriaukiolla on mukava piipahtaa ravintola Il Classicoon. ”Arvostamme perinteitä, tuoreita raaka-aineita ja omia reseptejä. Tarjolla on sekä italialaisia että turkkilaisia herkkuja”, Cem Yildirim sanoo.

Kivistön Topaasikujalla sijaitsevista Vantaan Plutonin uusista kodeista on vain pieni kävelymatka Aurinkokiven monitoimitaloon. Talosta löytyy neuvola, päiväkoti sekä peruskoulu. Tiloja käyttävät myös musiikkiopisto ja kuvataidekoulu.

Aurinkokiven värikäs monitoimitalo toimii asukkaiden kaiken ikäisten kivistöläisten kohtaamispaikkana.

Lähellä luontoa ja lenkkipolkuja

Kivistön suuralue koostuu useista kaupunginosista, joihin kuuluvat muun muassa Piispankylä, Keimola, Lapinkylä, Myllymäki, Riipilä ja Seutula. Kivistö onkin yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä uusista asuin- ja työpaikka-alueista. Alueelle rakennetaan koteja 30 000 ihmiselle ja työpaikkoja arvioidaan syntyvän ajan myötä saman verran.

Kivistössä kaikki on lähellä ja helposti saavutettavissa niin kävellen kuin pyöräillen. Hämeenlinnanväylä, Kehärata ja Kehä III takaavat hyvät liikenneyhteydet joka suuntaan. Kevyenliikenteenväylät tarjoavat pyöräilijöille monipuolisen reitistön moneen suuntaan.

Valtaosa luonnonläheisen Kivistön suuralueesta on peltoa ja metsää. Padottu Vantaankoski on viiden metrin putouksineen keskeinen osa Vantaanjokilaakson valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.

Alueella on useita puistoja, luonnonsuojelualueita ja muita luontoarvoltaan merkittäviä metsäalueita. Naapurustossa on esimerkiksi viihtyisä 1 700 hehtaarin Petikon virkistysalue luontopolkuineen, lenkkeilyreitteineen ja retkeilypaikkoineen. Alueella toimii muun muassa hiihto- ja suunnistusseuroja, koiraharrastusyhdistys, lennokkikerho sekä uusimpana tulokkaana Petikon Golf.

Löydä oma koti Kivistön parhaalta paikalta

Tutustu Kivikätkön kotikortteliin ensimmäisenä valmistuneeseen Vantaan Plutoniin ja valmistaudu tulevaan. Viereinen juna-asema ja pian naapurustoon kohoava upouusi ostoskeskus tekevät asumisesta ihanan leppoisaa ja arjesta sujuvaa.Kuvat: Soile Kallio