Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sipoonkorpi

Sipoonkorven kansallispuisto lähellä uusia Bonava-koteja houkuttelee luontoon ja liikkumaan. Kotimatkalla voi pysähtyä Kuusijärvelle nauttimaan savusaunan lempeistä löylyistä.

Päiväretkelle korpimaisemiin

Sipoonkorven kansallispuisto sijaitsee lähellä Leinelän Seelan uusia Bonava-koteja. Alue tunnetaan upeista perinnemaisemistaan, joita hallitsevat jylhät kuusimetsät ja kalliot sekä laajat suoalueet.

Esimerkiksi Kalkinpolttajanpolun 4,8 kilometriä pitkä ympyräreitti on sopiva kohde päiväretkelle. Reitin erikoisuuksiin kuuluu vanha kalkkilouhos, ja lähistöltä löytyy myös hiidenkirnuja. Matkan varrella voi kiivetä Högbergetin kalliolle ihailemaan maisemaa, joka avautuu laajana jopa Vuosaareen saakka. Hyvällä tuurilla voi bongata puun latvasta huuhkajan, joka viihtyy kuusimetsässä ja koristaa myös kansallispuiston logoa.

Sipoonkorpi - Sipoonkorven kansallispuiston Kalkinpolttajanpolku.
Sipoonkorpi - Sipoonkorven kansallispuiston opastetaulu
Sipoonkorpi - Sipoonkorven kansallispuiston luontopolut

Vuodenaikojen vaihtelu tuo oman lisänsä kansallispuiston luontoon. Keväällä ihaillaan sinivuokkoja, syksyllä ruskan loistoa.

Korit täyteen lähiruokaa

Sipoonkorven mahtavat sieni- ja marjamaastot houkuttelevat kansallispuistoon myös lähiruoan ystäviä. Sienikorit täyttyvät muun muassa kantarelleista, tateista ja orakkaista, ja mättäät ovat pullollaan mustikkaa. Sipoonkorven suoalueilta voi löytää myös karpaloita sekä näille leveysasteille harvinaista herkkua, hilloja.

Kuusijärvelle savusaunaan

Kuusijärven ulkoilualue Vantaalla on sopiva pysähdyspaikka Sipoonkorvesta palatessa. Alue on itsessäänkin monipuolinen retkikohde. Sen palveluihin kuuluvat muun muassa päivittäin lämpiävät saunat ja Cafe Kuusijärven lounaat ja muut herkut.

Kuusijärven ympäri kiertää lyhyt ja helppokulkuinen, osittain esteetön ulkoilureitti. Talvisin järven voi kiertää valaistuja latuja pitkin.

– Innokkaimmat tulevat ulkoilemaan heti aamusta ja kiertävät järven ennen löylyjä. Aamusaunan jälkeen voi nauttia lounasta noutopöydästä, toteaa ravintolapäällikkö Rea Hakala Cafe Kuusijärvestä.

Uuteen kotiin Sipoonkorven kupeeseen

Vantaan Leinelästä on helppo kipaista Sipoonkorven luontoelämysten pariin. Kiireisen arjen keskellä retket virkistävät mieltä ja vetreyttävät jäseniä. Reippaan ulkoilun päätteeksi on mukava lämmitellä vaikka oman korttelin piharakennuksen saunatiloissa. Tutustu kohtuuhintaista ja huoletonta uudisasumista tarjoavaan Vantaan Seela 1:een ja aloita mukava kotimatkasi jo tänään.