Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bio Grand

Tikkurilassa 50-luvun nostalgiaa ja elokuvaelämyksiä tarjoileva legendaarinen Bio Grand on voimissaan.

Kielotien ja Tikkurilantien kulmassa sijaitseva Bio Grand on ilahduttanut elokuvan ystäviä samalla paikalla jo vuodesta 1939. Helsinkiläisen liikenaisen, Ingrid Ekmanin, rakennuttama Grandin liiketalo vaihtui 1980-luvulla liikekeskus Grandinkulmaksi, mutta elokuvateatteri on pysynyt.

Harmaa talvinen iltapäivä saa uuden ulottuvuuden, kun astuu Bio Grandin ovesta sisään. Leffateatterin aulassa on nostalgista 50-luvun henkeä valomainoksineen ja ilmassa leijailee popcornin tuoksu. Vuoropäällikkö Olli Saari avaa ovet päivän ensimmäisille asiakkaille.

Vuoropäällikkö Olli Saari
Vuoropäällikkö Olli Saari on monitoimimies. Ollilta hoituu niin lipunmyynti, kioskitoiminta, elokuvien esittäminen kuin elokuvateatterin siivous.

”Meillä on pitkät perinteet samalla paikalla. Bio Grand on kuin maamerkki, joka vetää puoleensa tuttuja ja toivottavasti myös uusia asiakkaitamme Tikkurilan kasvun ja kehityksen myötä”, Olli hymyilee.

”Haluamme tarjota paikallisille asukkaille mahdollisimman yksilöllistä palvelua, jotta kaikilla olisi mukavaa ja viihtyisää. Pienenä itsenäisenä toimijana mahdollistamme jotain sellaista, mihin isot ketjut eivät tänä päivänä pysty.”

Vaikka paikka on sympaattisen pieni, täältä löytyy kaikki, mitä elokuvateatterilta voi toivoa. Bio Grandin aula on kuin olohuone sohvaryhmineen. Pöydälle on koottu luettavaksi elokuvista kertovia kirjoja sekä päivän lehdet. Tässä on mukava virittäytyä leffatunnelmiin.

”Jos ohjelmisto antaa myöten ja uusia elokuvia on tarjolla, niitä tulee viikoittain, joten olemme aina mahdollisuuksien mukaan uutuuksien aallonharjalla. Kotimaiset elokuvat vetävät aina, samoin lasten elokuvat. Joitakin skenejä tässä salissa esitetään harvoin, kuten kauhuelokuvia”, Saari toteaa.

Elokuvateatterissa on 184 paikkaa
Tervetuloa Bio Grandiin. Elokuvateatterissa on 184 paikkaa ja monipuolinen leffatarjonta.

Lähes kymmenen vuoden Bio Grand -kokemuksen omaava Saari tietää, että odotetuimpia elokuvia ovat Bond-leffat. Kiinnostavimpien kärkeen nousevat myös monet kotimaiset elokuvat.

Palataan vielä vuoteen 1939 ja talvisodan kynnykselle, jolloin funkkistyylisestä ja amerikkalaisin neonvaloin varustetusta Grandinkulmasta koppalakkisine vahtimestareineen ja Bio-kahviloineen tuli Tikkurilan toinen keskus. Vaikka rakennus on vaihtunut, tunnelma on säilynyt.  

Teatteri henkii 50-luvun tunnelmaa
Elokuvan aula hehkuu 50-luvun tunnelmaa valomainoksineen ja sisustuksineen.

”Elokuvateatteri uudistettiin kesällä 2002, jolloin saliin asennettiin huippumukavat istuimet ja salin akustiikkaa parannettiin. Vuonna 2009 päivitettiin konehuoneen teknistä varustusta ja entisestäänkin korkeatasoista äänentoistoa elokuvateatterin digitalisoitumien myötä. Tämä mahdollisti myös 3D-elokuvat”, Saari kertoo.

Avajaisnäytäntönä esitettiin lauantaisena iltapäivänä vuonna 1939 ranskalainen elokuva ”Isä vastoin tahtoaan”. Viikkoa myöhemmin esitykseen tuli paikallislehden mukaan ”Huckleberrgin Finnin seikkailut”.

Tänään Tikkurilassa esitetään jotain ihan muuta ja ajassa elävää. Suomalainen uutuuselokuva EPUT alkaa viiden minuutin kuluttua. ”Tervetuloa Bio Grandin tunnelmiin”, Olli sanoo.

Bio Grand, Kielotie 7, Vantaa