Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Onni on uusi koti Kultarikonpuistossa

Kultarikonpuiston kotikorttelissa eletään vehreästi keskellä kaupunkia

Tikkurilan keskustan palvelujen kainaloon rakentuva Kultarikonpuiston kotikortteli tuo odotettuja uusia koteja, joissa yhdistyvät kutsuvan kotipaikan urbaanin vehreät näkymät ja uudisasumisen huolettomuus.

Kotipaikka vailla vertaa

Miltä kuulostaisi upouusi koti loistavien kulkuyhteyksien äärellä, kattavien palvelujen kainalossa ja luonnon helmassa? Moni sanoisi, että haaveajattelulta. Lupaukset lunastava Kultarikonpuiston kotikortteli rakentuu ihanteellisesti rauhallisen pientaloalueen kupeeseen vain kivenheiton päähän Dixistä ja Tikkurilan juna-asemasta. Tekipä siis mielesi elokuviin tai lenkkipoluille, omasta kotikorttelista on helppo kirmaista joka suuntaan.

Citykoteja vehrein maisemin

Kultarikonpuiston kotikorttelista muotoutuu viihtyisä keidas keskelle elinvoimaista Tikkurilaa. Omalle tontille rakennettavat uudiskohteet muodostavat kodikkaan kokonaisuuden suojaisine korttelipihoineen ja pienine arjen iloineen. Talot ovat ns. pistetaloja, mikä tuo väljyyttä ja mahdollistaa monien kotien näkymien avaamisen kahteen ilmansuuntaan.

Uudiskohteista paikalle ensimmäisenä ehtivien Purokin ja Keijunkukan asuntojen suunnittelussa on panostettu toimiviin pohjaratkaisuihin ja kalustettavuuteen. Tarjolla on tehokkaita ja eri elämäntilanteisiin taipuvia koteja yksiöistä kolmioihin. Omakotitalostakin on tänne helppo muuttaa, sillä säilytystilojen laatuun ja runsauteen on kiinnitetty erityistä huomiota jo suunnittelupöydällä.

Korttelin keskivaiheille rakentuvan Tiukutertun suunnittelun kulmakivinä toimivat valo, laatu ja toimivuus. Kotien koot vaihtelevat 33-neliön yksiöistä aina tilaviin 72-neliöisiin kolmioihin. Lisämukavuutta asumiseen tuo miellyttävä lattialämmitys ja parhaisiin ilmansuuntiin avautuvat näkymät.

Kotikorttelin viimeistelee kahden pistetalon muodostama Vantaan Helmililja, joka tarjoilee mm. odotettuja saunallisia perhekoteja isoine ikkunoineen ja avarine näkymineen. Kultarikonpuiston kotikorttelin odotetaan valmistuvan kokonaisuudessaan vuoden 2020 aikana.

Maisema sykähdyttää

Kultarikonpuiston uudiskohteiden suunnittelussa on panostettu paitsi toimiviin pohjaratkaisuihin, myös suotuisiin ilmansuuntiin avautuviin parvekkeisiin. Monien asuntojen avarat näkymät kantavat yli rauhallisen pientaloalueen. Toisissa taas pääsee nauttimaan sisäpihan rauhasta. ”Parvekkeet ovat lasitettuja ja tilavia, ja niiden muotoilussa ja mitoituksessa on pyritty mahdollistamaan asukkaalle monipuoliset kalustamismahdollisuudet.”, arkkitehti Jukka Turtiainen kuvailee. Tilavien parvekkeiden lisäksi tarjolla on myös koteja, joiden oleskelutila jatkuu omalle, suojaisalle pihaterassille. Osittain lasitettuun tilaan on helppo perustaa vaikka oma yrttitarha.

Vantaan Keijunkukan harjannostajaisissa asukkaat pääsivät ensimmäistä kertaa tutustumaan omiin koteihinsa. Myös Elsa pääsi omaan 6. kerroksen kolmioonsa. Asunnonoston kriteereiksi hän oli asettanut länteen ja ilta-aurinkoon avautuvat maisemat. Ja näkymiä ylimmän kerroksen asunto tarjoilikin. ”Täällähän on tilaa pitää vaikka sukujuhlat”, Elsa mietti.

Vetovoimainen elinympäristö koko perheelle

Tikkurilassa on hyvä asua ja elää. Kultarikonpuiston kotikorttelin suunnittelussa on panostettu turvallisuuteen ja kaikenikäisten asukkaiden viihtyisään yhteiseloon. Suojaisalle piha-alueelle varataan tilaa niin leikille kuin rentoutumiselle. Autopaikat sijoitetaan pihakannen alle, minkä ansiosta yhteinen korttelipiha on täysin autoton. Pyörällä kulku käy niin ikään kätevästi suoraan Hernetieltä.

Kultarikonpuiston energisessä naapurustossa yhdistyvät kattavien palvelujen läheisyys ja vehreän luonnon rauha. Vierestä löytyvä toiminnallinen Sinirikon puisto tunnetaan alueen vaivattomana kohtaamispaikkana, jonne on helppo tulla piipahtamaan ja nauttimaan kotiseudun lämpimästä tunnelmasta. Läheltä löytyvät niin ikään oivalliset harrastusmahdollisuudet, kuntoilureitit sekä mm. 15 kilometrin mittainen Tikkurilan pyöräilyreitti Tour de Tix, jonka varrella pääsee ihastelemaan sekä Tikkurilan historiaa että luonnon kauneutta peltoineen ja metsineen.

Julkisen liikenteen solmukohtana Tikkurilasta on helppo lähteä suuntaan kuin suuntaan – niin lentokentälle kuin Helsingin keskustaan. Liikkuminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä Vantaan hallinnollisena keskuksena Tikkurila tarjoaa kattavat palvelut päiväkodeista ja kouluista monipuolisiin kulttuuririentoihin. Tunnetaanhan alue mm. Teatteri Vantaan rouhean tunnelmallisesta Silkkisalista ja legendaarisesta Bio Grand -elokuvateatterista.

Löydä oma koti Kultarikonpuistosta

Purokin ja Keijunkukan uudet Bonava-kodit ovat jo valmiina. Tiukuterttuun asukkaat pääsevät muuttamaan joulukuussa 2019 ja korttelin viimeistelevään Helmililjaan syksyllä 2020. Tutustu Kultarikonpuiston kotikorttelin hurmaaviin uudiskohteisiin ja lähde kanssamme mukavalle kotimatkalle kohti iloista ja eläväistä Tikkurilaa.