Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Teatteri Vantaa

Silkkisali kutsuu syleilyynsä

Teatteri Vantaan rouhean tunnelmallinen Silkkisali on kuin viihtyisä olohuone. Uusien Bonava-kotien naapurustossa sijaitseva vantaalaisten oma lähiteatteri vetää puoleensa kaikenikäisiä teatterin ystäviä.

Vantaan Tikkurilantien varrella katse kiinnittyy viehättävään punatiiliseen rakennukseen, Tikkurilan vanhaan silkkitehtaaseen. Punaiset neonvalot rakennuksen kulmauksessa kertovat, että täällä toimii Silkkisali. 

Tuula Turkia ja Eija Saarivirta
”Kaikki tuntevat Teatteri Vantaan henkilökunnan”, Tuula Turkia (vas.) ja Eija Saarivirta sanovat.  

Myynti- ja markkinointivastaava Tuula Turkia sekä talous- ja sopimusvastaava Eija Saarivirta toivottavat lämpimästi tervetulleeksi. Intiimi ja lämminhenkinen teatterisali kahviloineen, penkkiriveineen, punaisine verhoineen ja tummine sävyineen pistää mielikuvituksen liikkeelle. Tunnelma on mutkaton eikä yhtään tärkeilevä.

”Meillä on paljon uskollisia ja paikallisia vakioasiakkaita, mutta tullaan meille kauempaakin. Tänne on helppo tulla vaikka yksin. Jos ei muita tunne, niin ainakin henkilökunnan, koska me olemme aina paikalla”, Tuula hymyilee.

Silkkisaliin on helppo tulla
Tunnelmalliseen teatteriin on helppo tulla. ”Silkkisali on kuin asukkaiden toinen olohuone”, Tuula Turkia sanoo.

Teatteri Vantaa on Suomen ensimmäisiä teattereita, joissa taiteellinen henkilökunta on palkattu historiansa alusta asti produktiokohtaisesti. Teatteri on pienuudestaan huolimatta ottanut suuria taiteellisia ja taloudellisia riskejä. Silkkisaliohjelmiston ohella teatteri tekee runsaasti kiertue-esityksiä Etelä-Suomessa.

Teatterin juuret juontavat vantaalaiseen ammattiteatteriin Kehä III:een, joka perustettiin vuonna 1986. Nimi vaihtui 20-vuotisen taipaleensa kunniaksi Teatteri Vantaaksi, mikä osoittaa teatterin vakiinnuttaneen paikkansa kaupungin vankkana kulttuuritoimijana.

Silkkisalin lava
”Tällä näyttämöllä on nähty lukuisia erilaisia produktioita niin aikuisille kuin lapsille”, Eija Saarivirta hymyilee.

Oman tilan eli Silkkisalin kunnostaminen vanhan Tikkurilan Silkkitehtaan tiloihin vuonna 1995 ilman suurempaa yhteiskunnallista tukea oli kulttuuriteko, jonka myötä teatteri pääsi valtion teatterilain piiriin. Tunnelmallisesti Silkkisalista on kasvanut vetovoimainen teatteri, jossa nähdään niin aikuisten kuin lasten esityksiä, musikaaleja, konsertteja ja draamaa.

Alusta asti teatteri on kerännyt tuotantoihin eturivin taiteilijoita, mikä on taannut korkean tason. Vuosien varrella on tarvittu melkoista sinnikkyyttä, kekseliäisyyttä ja uskoa teatterin tarpeellisuuteen, mutta tässä talossa on aina pyritty edesauttamaan vantaalaisia juurtumaan kotipaikkaansa. Kaikkeen tähän pieni teatteri voi pystyä.

Historian siipien havinaa Silkkisalin seinällä
Historian siipien havinaa ja muistoja vuosien varrelta. Yli 30-vuotias teatteri on nähnyt paljon elämää.

Vantaan Teatterin 140-paikkainen Silkkisali täyttyy esitys esitykseltä. Kiertueohjelma mukaan lukien esityskertoja on vuodessa noin 160. Tuula ja Eija toivovat, että myös kasvavan ja kehittyvän Tikkurilan uudet asukkaat löytäisivät oman lähiteatterinsa.

”Tervetuloa mukaan. Meiltä löytyy jokaiselle jotakin.”

Teatteri Vantaa, Silkkisali
Vanhassa Tikkurilan Silkkitehtaassa toimiva Teatteri Vantaa vetää puoleensa. Paikasta on kasvanut vantaalaisten oma pieni suuri kulttuuritila.

Teatteri Vantaa, Silkkisali, Tikkurilantie 44, Vantaa 

Tutustu ja ihastu Vantaan Kultarikonpuiston uuteen kotikortteliin Vantaalla.