Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Arkkitehdin terveiset

Huolella suunniteltuja koteja huippupaikalla

Vantaan Keijunkukan uusien asuntojen suunnittelussa on otettu huomioon niin laatu, valoisuus, toimivuus kuin näkymät parhaisiin ilmansuuntiin.

Kultarikonpuiston kotikortteli sijoittuu Tikkurilan keskustan länsireunaan. Vieressä ovat keskustan palvelut ja erinomaiset joukkoliikenneyhteydet sekä urheilu- ja ulkoilupuistot uima- ja liikuntahalleineen. Korttelin länsipuolella keskusta vaihtuu vehreäksi pientaloalueeksi. Kultarikonpuiston talot on suunniteltu siten, että asunnoista ja parvekkeilta aukeavat hyvät näkymät parhaisiin ilmansuuntiin.

Asunto Oy Vantaan Keijunkukasta löytyy asuntoja yksiöistä kolmioihin. Kaikki asunnot on suunniteltu huolellisesti toimiviksi kiinnittäen huomiota erityisesti kalustettavuuteen. Suunnittelun painopisteinä ovat olleet myös kalusteiden ja säilytystilojen laatu. Keijunkukan uudet asunnot ovat upean valoisia. Lasitettujen ja tilavien parvekkeiden muotoilussa ja mitoituksessa on pyritty mahdollisimman monipuolisiin kalustamismahdollisuuksiin.

Talot ovat ns. pistetaloja eli yhden portaan ympärille suunniteltuja, mikä on tarjonnut arkkitehdille mahdollisuuden avata useista asunnoista näkymiä kahteen suuntaan. Alimpien kerrosten asunnoissa on tilavat terassit, joissa on lasitettu alue ja tilaa vaikkapa kukka- ja yrttiruukuille.

Kultarikonpuiston rakennusten julkisivut ovat pääosin rappauspintaisia. Korttelin reunoille sijoittuvat rakennukset ovat värikkäitä täyteläisine ja pehmeine väreineen. Korttelin sisäosan rakennusten julkisivut ovat vaaleita, jotka heijastavat korttelipihalle hyvin hajavaloa rauhallista tunnelmaa edistäen.

Viihtyisä korttelipiha on autoton ja kaikille yhteinen. Autopaikat on sijoitettu kätevästi pihan alle autohalliin, josta on kulku porrashuoneisiin.

Arkkitehti Jukka Turtiainen
Jukka Turtiainen, arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy