Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Monien mahdollisuuksien Tikkurila

Kaupunkimainen tunnelma, lähellä palveluja ja upeaa joenvartta – mitä muuta sitä tarvitseekaan? Historiarikas Vantaan Tikkurila uudistuu voimakkaasti, ja tarjoaa tänä päivänä monipuolisen valikoiman kauppoja, ravintoloita sekä harrastusmahdollisuuksia. Vehreät puistot sekä idylliset Keravanjoen maisemat viimeistelevät kodikkaan naapuruston.

Kohtaamisten keskus jo vuosisatojen takaa

Tikkurilan suuraluetta voidaan kuvailla Vantaan hermokeskuksena. Suomen kolmanneksi vilkkaimman rautatieaseman katveessa asutaan, liikutaan, harrastetaan ja nautitaan elämästä. Alue kehittyy ja kasvaa – mutta aina historiaa vaalien. Tikkurila osaa pitää huolta asukkaistaan, onhan Keravanjoen laaksoon sijoittuvassa elinvoimaisessa keskuksessa asuttu ahkerasti jo 5000–6000 vuotta sitten. 1500-luvulla Tikkurila tunnettiin kiireisenä markkinapaikkana, josta juurtaa myös alueen nimi: tikkuri tarkoittaa kappalemittana kymmenen nahan nippua.

Alueen merkittävin historiallinen nähtävyys on keskiajalla perustettu Helsingin pitäjän kirkonkylä, joka on yksi pääkaupunkiseudun vaikuttavimpia kulttuuriympäristöjä ja suosittu matkailu- ja tapahtumakohde. Alueelta löytyy useita 1700- ja 1800-luvuilla rakennettuja maalaistaloja sekä pääkaupunkiseudun vanhin rakennus, Pyhän Laurin kirkko. Reippaile innostavassa ympäristössä ja tutustu alueen historiaan yli satavuotisten jalopuiden koristamassa kauniissa uusmaalaisissa maalaismaisemissa. Virikkeitä tarjoaa kylässä toimiva kotiseutumuseo ja kahvitupa Laurentius.

Liiku luonnossa ja harrasta

Tikkurilan suuralue on energisen elämäntyylin kotipaikka. Suuri urheilupuisto Trio uimahalleineen on monipuolinen urheilu- ja vapaa-ajankeskus tarjoten lukuisia harrastusmahdollisuuksia ikään ja kuntoon katsomatta. Toiminnallisen harjoittelun sali TFW sekä lukuisat muut kuntosalit antavat mahtavat puitteet treenaamiselle.

Luonto ja upeat ulkoilumaisemat avautuvat Tikkurilassa lähes kotiovelta. Reippaile luonnon syleilyssä Keravanjoen pitkillä rantareiteillä ja haaveile upeissa maisemissa kuunnellen lintujen laulua Tikkurilan keskuspuistossa sekä Koivuhaan puulajipuistossa. Talvisin lenkkitossut vaihtuvat monoihin, kun tunnelmalliset hiihtoladut kutsuvat liukumaan lumen päälle.

Monien-mahdollisuuksien-Tikkurila_tfw.gif
Monien-mahdollisuuksien-Tikkurila_jalkapallokentta.gif
Monien-mahdollisuuksien-Tikkurila_keravanjoki.gif
Monien-mahdollisuuksien-Tikkurila_puistot.gif

Shoppaile ja inspiroidu

Voimakkaasti kehittyvä Tikkurila tarjoaa asukkailleen mittavat lähipalvelut. Keskustasta löytyvät kauppakeskukset Dixi ja Tikkuri, suurimmat supermarketit sekä ravintolat ja kahvilat. Parin kilometrin päässä sijaitseva kauppakeskus Jumbo on kuin pieni kaupunki muoti-, ja erikoisliikkeineen, ravintoloineen ja hypermarketteineen. Hauskan päivän voi päättää viihdekeskus Flamingossa vaikkapa elokuvateatterissa tai vesipuistossa. Tuusulanväylän varrella sijaitsevan Tammiston outlet-paratiisin liikkeet ovat pullollaan kaikkea kodin elektroniikasta leluihin ja kankaista eläintarvikkeisiin.

Monien-mahdollisuuksien-Tikkurila_jumbo.gif
Monien-mahdollisuuksien-Tikkurila_flamingospa.gif
Monien-mahdollisuuksien-Tikkurila_jumbo_keilaus.gif
Monien-mahdollisuuksien-Tikkurila_heureke.gif
Monien-mahdollisuuksien-Tikkurila_dixi.gif

Kulttuurinjanoisten kannattaa suunnata Tikkurilan vanhalle asemalle, jossa palataan Vantaan menneisyyteen. Suomen vanhimmassa tiilisessä asemarakennuksessa on esillä Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvia näyttelyitä alueen monipuolisesta historiasta. Niin ikään teatteri Vantaan rouhean tunnelmallinen Silkkisali on jo itsessään näkemisen arvoinen paikka vetäen puoleensa kaikenikäisiä teatterin ystäviä. Koko perheen aktiviteetiksi taas sopii suosittu tiedekeskus Heureka, joka on monipuolinen elämyskokonaisuus vaihtuvine näyttelyineen.

Oma koti Tikkurilan naapurustosta

Miltä kuulostaisi arki Tikkurilan elämää sykkivässä naapurustossa? Tutustu parin kilometrin päässä asemalta sijaitsevaan Hiekkaharjun Hillaan tai Koivuhaan luonnonläheisiin maisemiin kohoavan Kukonaskeleen tarjontaan. Tervetuloa kanssamme mukavalle kotimatkalle.