Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Tikkurilan kirjasto

Kun Tikkurilan kirjasto uusittiin, mukaan otettiin asukkaat. Uudistuksen myötä syntyi uusi kohtaamispaikka.

Asukkaiden yhteinen olohuone

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tikkurilan kirjasto on helposti saavutettavissa niin junalla kuin jalkaisinkin.

”Kriisi on paras inspiraation lähde. Taloudellinen taantuma ja kirjastokonseptin uudistamistarve pistivät miettimään, mitä tehdä”, kirjastopalveluiden johtaja Mikko Vainio sanoo.

Kirjastopalveluiden johtaja Mikko Vainio
Kirjastopalveluiden johtaja Mikko Vainio tietää, että kirjastoa uudistettaessa on viisasta kysyä asiakkaiden mielipidettä.

Uudistumisen myötä kirjastomaailmassa on tapahtunut iso ja myönteinen muutos. Kävijämäärät ovat kasvaneet ja kirjaston ympärille on kehittynyt uudenlaista pöhinää. Perinteinen ja hieman kulahtanutkin kirjastokonsepti on saanut uutta väriä ja virtaa.

”Kirjasto on nyt uudella tavalla vantaalaisten yhteinen juttu”, Vainio tiivistää.

Uusitut tilat vetävät asiakkaita
Tikkurilan kirjastoa on uusittu asiakkaita osallistaen. Tulokset kertovat puolestaan kasvaneina kävijä- ja lainausmäärinä.

Kaikki sai alkunsa vuonna 2012, jolloin oli aika ryhtyä peruskorjaamaan Vantaan Hakunilan kirjastoa. Tuolloin mukaan keksittiin pyytää kirjaston asiakkaat ja asuinalueen asukkaat. Uudistamista edistettiin sekä asiakaskyselyin että erilaisin työpajoin.

Eri ikäluokat toivoivat viihtyisiä, olohuonemaisia ja kodinomaisia tiloja. Haluttiin paikka, missä olisi pelkän kirjojen lainaamisen lisäksi mukava olla ja viettää aikaa - yhdessä ja erikseen. Yksi näkökulmista oli kierrätys.

”Halusimme hyödyntää vanhoja huonekaluja mahdollisimman paljon, joita sitten tuunattiin ja uudistettiin yhteisvoimin sisustussuunnittelijan johdolla”, Vainio kertoo.

Kehittämispäällikkö Ritva Nyberg ja Mikko Vainio
Kehittämispäällikkö Ritva Nyberg ja kirjastopalveluiden johtaja Mikko Vainio haluavat tehdä kirjastosta asiakkaiden toiveiden mukaisen.

Myös Tikkurilan kirjasto sai sittemmin samanlaisen ja asukkaiden toiveiden mukaisen päivityksen. Isojen ikkunoiden valaisemat alueet on raivattu kirjahyllyistä vapaiksi ja tilalle on tehty mukavia oleskelupaikkoja. Kirjastoon on rakennettu hiljaisia työskentely- ja neuvottelutiloja, jotka ovat opiskelijoiden ja etätyöntekijöiden käytössä aamusta iltaan.

Tapahtumia kaiken ikäisille

Vantaan kirjastoissa järjestetään erilaisia tapahtumia, ja paljon tapahtuu myös vapaaehtoistyön voimin. Hyviä esimerkkejä tästä ovat kirjastomummo ja -vaari, jotka viettävät aikaa paikalla hyörivien lasten ja nuorten kanssa jutellen, lukien ja pelaillen.

Jesse Hokkanen ja Tommi Salmensaari
Siviilipalvelustaan Tikkurilan kirjastossa suorittavat Jesse Hokkanen ja Tommi Salmensaari viihtyvät kirjaston mukavassa ilmapiirissä hyvin.

”Uudistamistyöstä ja osallistamisesta seuranneet kokemukset ovat pelkästään hyviä. Vantaalaiset ovat löytäneet kävijä- ja lainausmääristä päätellen yhä enemmän syitä käydä kirjastossa ”, Vainio kiteyttää.

Lastenosastollakin viihdytään
Tikkurilan kirjaston lastenosastolla viihdytään. Kirjastosta on moneksi ja tarjonta monipuolista kirjojen lainauksesta erilaisiin tapahtumiin.

Tikkurilan kirjasto, Lummetie 4, Vantaa