Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Ensiasuntoon

Ensiasunnon ostaminen

Ensimmäiseen omaan kotiin

Haaveiletko omasta kodista mukavassa naapurustossa? Bonava-koti on fiksu ja turvallinen valinta ensiasunnon ostajalle.

Ensiasunnoksi sopivia uusia Bonava-koteja ja mukavia naapurustoja löytyy eri puolilta Suomea. Omaan ensimmäiseen asuntoon on mahdollista päästä kiinni eri tavoin.

Oma koti kannattaa

Oman kodin ostaminen on hyvä vaihtoehto, sillä asuntolainan maksaminen kerryttää varallisuuttasi. Asuntolainasta maksamiasi korkoja voit myös vähentää verotuksessa, mikä puolestaan pienentää veroprosenttiasi. Ensiasunnon ostajana sinun ei tarvitse maksaa 2 %:n suuruista varainsiirtoveroa, mikä on huomattava etu. Säästät tuhansia euroja.

Sisään pienellä pääomalla

Uudisasunnon velaton hinta koostuu myyntihinnasta ja lainaosuudesta. Halutessasi voit maksaa kaupanteossa vain myyntihinnan ja lyhentää kuukausittain yhtiölainaa. Uudisasuntoon pääset siis kiinni pienellä pääomalla. Myöhemmin se on kevyempi myydä eteenpäin.

Vakuudet kuntoon

Ensiasunnon ostajaa mietityttävät usein vakuudet, joita pankki tarvitsee asuntolainalle. Voit saada valtiontakausta lainalle, joka on enintään 85 % asunto-osakkeen kustannuksista. Jos olet ASP-säästäjä, tarvitset vain 10 % omistukseesi tulevan kotisi hinnasta omana säästönä. Lopulle summalle voit saada ASP-lainan, jonka maksimimäärä riippuu paikkakunnasta.

Koko perheen etu

Jos lainatarve on suurempi kuin mihin omat vakuutesi riittävät, tarvitset lisävakuutta, esimerkiksi vanhemmiltasi. Asuntoon sijoittaminen voi parhaimmillaan olla koko perheen yhteinen etu. Nuori pääsee omaan kotiin ja vanhemmat investoivat tulevaisuuteen. Vanhemmat voivat ajatella sijoitusta myös osana hallittua perinnönjakoa tai eläkesäästämistä.

Turvallinen valinta

Uuden asunnon ostaminen on turvallista, sillä asuntojen suunnittelua, rakentamista ja kauppaa ohjaavat useat lait ja määräykset. Asetamme jokaisen Bonava-kodin rakentamisen alkuvaiheessa 10 vuoden vakuudet taloyhtiön ja tulevien osakkaiden hyväksi.

Uudiskohde ensiasunnoksi

Uusi koti on ensiasunnon ostajalle fiksu ja huoleton valinta. Silti suuren päätöksen edessä on hyvä puntaroida tarkkaan omia toiveita, tarpeita ja maksukykyä. 25-vuotias ensiasunnon ostaja Juulia Honkanen haluaa kannustaa nuoria aikuisia oman ensikodin ostoon uudiskohteesta: ”Oma on aina oma, joten se kannattaa. Rohkeasti vain asuntokaupoille.” Lue, miten Juulian haaveet ensiasunnosta kävivät toteen ja ota ensimmäinen askel kohti omaa uudiskohdetta.