Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Common facilitiesGroup 2amusement2Culture EntertainmentShapedocument2arrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareholiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMap-pinminus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymGroup 2tube2user2

Ensiasuntoon

Ensiasuntoon

Ensimmäiseen omaan kotiin

Haaveiletko omasta kodista mukavassa naapurustossa? Bonava-koti on fiksu ja turvallinen valinta ensiasunnon ostajalle.

Ensiasunnoksi sopivia uusia Bonava-koteja ja mukavia naapurustoja löytyy eri puolilta Suomea. Omaan ensimmäiseen asuntoon on mahdollista päästä kiinni eri tavoin.

Oma koti kannattaa

Oman kodin ostaminen on hyvä vaihtoehto, sillä asuntolainan maksaminen kerryttää varallisuuttasi. Asuntolainasta maksamiasi korkoja voit myös vähentää verotuksessa, mikä puolestaan pienentää veroprosenttiasi. Ensiasunnon ostajana sinun ei tarvitse maksaa 2 %:n suuruista varainsiirtoveroa, mikä on huomattava etu. Säästät tuhansia euroja.

Sisään pienellä pääomalla

Uudisasunnon velaton hinta koostuu myyntihinnasta ja lainaosuudesta. Halutessasi voit maksaa kaupanteossa vain myyntihinnan ja lyhentää kuukausittain yhtiölainaa. Uudisasuntoon pääset siis kiinni pienellä pääomalla. Myöhemmin se on kevyempi myydä eteenpäin.

Vakuudet kuntoon

Ensiasunnon ostajaa mietityttävät usein vakuudet, joita pankki tarvitsee asuntolainalle. Voit saada valtiontakausta lainalle, joka on enintään 85 % asunto-osakkeen kustannuksista. Jos olet ASP-säästäjä, tarvitset vain 10 % omistukseesi tulevan kotisi hinnasta omana säästönä. Lopulle summalle voit saada ASP-lainan, jonka maksimimäärä riippuu paikkakunnasta.

Koko perheen etu

Jos lainatarve on suurempi kuin mihin omat vakuutesi riittävät, tarvitset lisävakuutta, esimerkiksi vanhemmiltasi. Asuntoon sijoittaminen voi parhaimmillaan olla koko perheen yhteinen etu. Nuori pääsee omaan kotiin ja vanhemmat investoivat tulevaisuuteen. Vanhemmat voivat ajatella sijoitusta myös osana hallittua perinnönjakoa tai eläkesäästämistä.

Turvallinen valinta

Uuden asunnon ostaminen on turvallista, sillä asuntojen suunnittelua, rakentamista ja kauppaa ohjaavat useat lait ja määräykset. Asetamme jokaisen Bonava-kodin rakentamisen alkuvaiheessa 10 vuoden vakuudet taloyhtiön ja tulevien osakkaiden hyväksi.