Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Värikäs Leinelä

Moderni, värikäs, luonnonläheinen, kehittyvä ja kutsuva Vantaan Leinelä hurmaa koko perheen upouusilla palveluillaan, monipuolisilla luontoelämyksillään ja jouhevilla liikenneyhteyksillään. Tutustu naapuruston helmiin.

Tankkaa energiaa ulkoilmassa

Leinelässä on helppo virkistäytyä raittiissa ulkoilmassa, ja harrastusmahdollisuuksia riittää niin aktiiviliikkujalle kuin perheen pienimmille. Noin puolentoista kilometrin päässä kotiovelta avautuu upea Möskärin ulkoilualue, joka on lyhyessä ajassa löytänyt tiensä paikallisten sydämiin. Poikkea metsäpoluille, nosta hiki pintaan pururadalla tai kokeile rajojasi porrastreenin parissa. Vuonna 2019 avatuilla kuntoportailla on pituutta 80 metriä ja askelmia kertyy yhteensä peräti 152. Huipulla hengitellessä kannattaa käyttää hetki kauniiden maisemien ihailuun.

Luonnon rauhaa, polkuja ja poukamia tarjoilee myös 175 hehtaarin kokoinen Rekolanmetsä. Kokeile vaikka lintujen bongausta Närhi 1:ssä tai ihaile suojellun luonnon eloa Kylmäojan korvessa. Lapsiystävälliselle Kuusijärvelle ja Sipoonkorven kansallispuiston suosituille reiteille ja tunnelmallisille laavuille hurauttaa kotiovelta alle kymmenessä minuutissa.

Varikas_Leinela_kuntoportaat_800x800.jpg
Varikas_Leinela_pururadoilla_lenkkeillaan_800x800.jpg
Varikas_Leinela_koirapuisto_800x800.jpg

Upouudet Möskärin kuntoportaat löytyvät kävelymatkan päästä kotoa. Kiipeilyn päätteeksi huipulta avautuu upea näkymä ympäröivään luontoon.

Möskärissä on helppo kuntoilla koko perheen voimin. Kesäisin pururadalla lenkkeillään ja pyöräillään, talvisin lumitilanteen sen salliessa metsän siimeksessä kulkevat ladut.

Leinelä on loistopaikka myös koira-asukeille, sillä läheltä löytyy useampi koirapuisto. Möskärin ja Malminiityn aitausten lisäksi kotikulmilta on helppo suunnata peltoaukeille ja metsiin ulkoilemaan ja harrastamaan.

Värikäs Leinelä - Ihastu Vantaan Leinelään - Hiirilampi

Kesäinen luontoretki kannattaa suunnata Hiirilampien suuntaan. Täällä arjen kiireet unohtuvat.

Värikäs Leinelä - Malminniityn Frisbeegolf
Värikäs Leinelä - Ihastu Vantaan Leinelään - Ulkokuntoilualue

9-väyläiselle Malminniityn frisbeegolf-radalle polkaisee pyörällä vain parissa minuutissa ja Hiekkaharjun golfkentälle noin kymmenessä minuutissa. Uudet ulkokuntoilulaitteet löytyvät niin ikään omasta naapurustosta.

Lasten riemua

Leinelää ei turhaan kehuta lapsiperheiden keskuudessa. Esteettömäksi, turvalliseksi ja iloisen värikkääksi suunniteltu kotipaikka on paitsi helppokulkuinen, myös ihanan inspiroiva ja täynnä monenmoista puuhaa kaikenikäisille.

Koko perheelle soveltuvia aktiviteetteja tarjoavat muun muassa Koivukylän minigolf, Malminniityn frisbeegolf, Rekolan kartano kotieläinpihoineen sekä vain kahden pysäkin päästä löytyvä tiedekeskus Heureka. Isompien lapsien vauhdinjanoon vastaa Matarin skeittipuisto, kun taas rauhallisempaan menoon soveltuvat Leinelän päiväkodin naapurista löytyvä Metsänhaltijan leikkipuisto sekä Koivukylän avoin asukastila, jossa lapsiperheet voivat kokoontua maksutta viihtymään ja viettämään aikaa.

Värikäs Leinelä - Ihastu Vantaan Leinelään - Leikkipuisto
Värikäs Leinelä - Ihastu Vantaan Leinelään - Kukkaloistoa

Leinelä hurmaa värikkyydellään. Lapsiperheet on huomioitu uuden asuinalueen suunnittelussa aivan erityisellä tavalla. Jo nyt Leinelästä löytyy leikkipuisto ja päiväkoti sekä lukuisia luontoelämyksiä, joihin on helppo suunnata perheen pienimpien kanssa.

Arki täynnä ilon aiheita

Leinelässä sujuvaa arkea rytmittävät värikkäät taideteokset niin pihoilla ja kotitaloissa kuin julkisilla paikoilla ja luonnossa. Jo juna-asemalla vastaantulijaa tervehtii Tuula Närhisen Evoluutio-teos. Liikenneympyrässä puolestaan korkeuksiin kurottelee Vesa-Pekka Rannikon teräksinen Paikalliset, joka on monumentti alueen alkuperäisasukeille eli kasvillisuudelle.

Vantaan taidekaupunginosa on kuitenkin paljon muutakin kuin pirskahtelevia taideteoksia ja iloisia värejä julkisivuissa. Komeiden, muurimaisten porttien sisään kätkeytyy kutsuvia korttelipihoja, yhteisöllisyyttä tukevia oleskelusopukoita, aistikkaita istutuksia sekä vuodenaikojen mukaan elävää maisema-arkkitehtuuria, joka ilahduttaa asukkaita arjen kiireiden lomassa.

Leinelän sydämenä sykkii Primavera-aukio, jonka laidalle ovat keskittyneet lähimmät palvelut, kuten lähikauppa, kauneushoitola sekä ravintola. Lisää palveluita löytyy näppärän pyöräilymatkan päästä Koivuhaasta sekä Tikkurilasta, jonne hurauttaa junalla muutamassa minuutissa.

Leinelän naapurustosta onkin helppo liikkua niin lähelle kuin kauas eikä oma auto ole välttämätön. Kevyenliikenteenväylät on valaistu ja esteetön ympäristö kannustaa liikkumaan myös jalan tai pyörällä. Vierestä kulkeva kehärata takaa sujuvat yhteydet paitsi Pasilaan ja Helsingin keskustaan, myös pysäkin päähän lentokentälle.

Värikäs Leinelä - Ihastu Vantaan Leinelään - Pizzeria Leinelässä
Värikäs Leinelä - Ihastu Vantaan Leinelään - Kaupunkipyörät Leinelässä

Oma koti Leinelästä

Leinelä tunnetaan jo nyt luonnonläheisyydestään, värikkäästä taiteestaan ja kylämäisestä yhteisöllisyydestään. Moderni naapurusto kehittyy entisestään, kun Vantaan Seela tuo raikkaan tuulahduksen uusia Bonava-koteja loistopaikalle lähipalvelujen ja kulkuyhteyksien äärelle. Tutustu kohtuuhintaista asumista tarjoavaan uudiskohteeseen ja löydä unelmiesi koti.