Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Common facilitiesGroup 2amusement2Culture EntertainmentShapedocument2arrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareholiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMap-pinminus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymGroup 2tube2user2

Asuntosijoittaminen

Asuntosijoittaminen

Uusi asunto on huoleton sijoitus

Uusi asunto mukavassa naapurustossa ja hyvällä paikalla on kiinnostava sijoituskohde. Olisiko asuntosijoittaminen myös sinun vaihtoehtosi?

Miksi sijoittaa asuntoon?

Asunto on hyvin suunniteltuna järkevä pitkäaikainen sijoituskohde. Kun sijoittaja ostaa asunnon ja vuokraa sen, tuotto sijoitukselle tulee kuukausittain vuokran muodossa ja pitkän ajan kuluessa myös arvonnousuna.
Asuntosijoittaminen tarjoaa usein parempaa tuottoa kuin pankkitili sekä pienemmällä riskillä kuin osakesijoitukset. Asuntosijoittaminen voi olla sopiva vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun käytössä on säästöjä, joille etsitään tasaista tuottoa. Sijoitusasunnosta voit saada etua myös tulevien vuosien eläketurvana tai se voi tarjota pesämunan jälkipolville.
Vuokra-asuminen on monelle tänä päivänä houkutteleva vaihtoehto, sillä se mahdollistaa joustavat ja nopeatkin muutokset elämäntilanteen mukaan.
siteassets/yleiset/uuden-osto/gettyimages-518475287.jpg

Miksi sijoittaa uuteen asuntoon?

Vuokra-asunnon valinnassa painavat yleensä samat kriteerit kuin ostaessa: mm. sijainnilla, hyvillä kulkuyhteyksillä ja lähipalveluilla, asunnon koolla, pohjaratkaisulla, materiaaleilla, hinta-laatu -suhteella sekä huolettomuudella ja remonttivapaudella on merkitystä.
Kasvukeskukset vetävät puoleensa työvoimaa ja opiskelijoita, joten niihin tarvitaan uusia asuntoja. Työpaikkatilanne vaikuttaa myös asuntojen tulevaan hintakehitykseen. Uudisrakentaminen puolestaan on hyvä merkki, sillä se kertoo olemassa olevasta kysynnästä. Laadukkaiden, pienten ja hyvin suunniteltujen vuokra-asuntojen tarve kasvaa myös siksi, että 1-2 hengen talouksien määrä on kasvussa.
siteassets/yleiset/uuden-osto/gettyimages-534573221.jpg

Miten valita hyvä ja huoleton sijoitusasunto?

Parhaat paikat. Bonava-kodit rakennetaan asuntosijoittamisen kannalta parhaille paikoille kasvukeskuksiin hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen äärelle: Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Turkuun, Tampereelle, Hämeenlinnaan, Jyväskylään ja Ouluun.
Koolla on väliä. Yleisesti ajatellaan, että huoneluku vaikuttaa vuokraan enemmän kuin neliömäärä. Asuntosijoittajan kannalta kiinnostavia sijoituskohteita ovatkin pienet asunnot, koska niissä on paras tuotto. Hyviä vaihtoehtoja sijoittajalle ovat yksiöt ja kaksiot, mutta myös kolmiot. Kaksion voi vuokrata myös pariskunta ja kolmiosta saa kimppa-asunnon.
Hyvä kunto. Uudessa asunnossa kaikki on uutta, mikä tekee sijoituksesta huolettoman, vaivattoman ja remonttivapaan. Modernit pohjaratkaisut tuovat toiminallisuutta ilman hukkaneliöitä. Nykyiset rakennusmääräykset varmistavat hyvän asumisen monenlaisiin tarpeisiin, kun suunnittelussa on huomioitu mm. muunneltavuus, esteettömyys, laatu, varustelu ja hyvä äänieristys.
Homma hallussa. Uuden asunnon perustajaurakoitsijalla on 10 vuoden vastuu piilevistä virheistä. Uudiskohteessa taloyhtiöllä on menot kontrollissa ja ajantasainen huolto-ohjelma ilman korjausvelkaa. Energiatehokkaiden ratkaisujen ansiosta kulutus on maltillista ja energian hinnannousun merkitys pienempi. Myös asuntokohtainen vedenmittaus on merkittävä etu.
Koko elämän koti. Uusia kiinnostavia vaihtoehtoja sijoitusasunnoiksi tarjoavat ns. Duo-asunnot, jotka voi jakaa elämäntilanteen muuttumisen mukaan joustavasti kahdeksi pienemmäksi itsenäiseksi asunnoksi. Duo tuplaa asumisen mahdollisuudet: voit esimerkiksi laittaa toisen asunnon vuokralle ja asua toisessa itse.
Yhtiölainan hyödyntäminen. Sijoitusasunnon hankkimiseen ei välttämättä tarvita pankkilainaa, sillä sijoittaja voi hyödyntää sijoitusasunnon yhtiölainan, jota maksetaan pois rahoitusvastikkeessa. Yhtiölainan osuus on usein 50 tai jopa 70 prosenttia uuden asunnon velattomasta hinnasta, mikä merkitsee kohtuullista myyntihintaa. Usein yhtiölainaan on neuvoteltu ensimmäiset 1-2 tai jopa 5 vuotta lyhennysvapaata.

Ryhdy sinäkin sijoittajaksi

Asuntovalikoimastamme löytyy monia sijoitusasunnoiksi sopivia vaihtoehtoja. Kaikki uudet asunnot rakennetaan hyville paikoille vetovoimaisiin kasvukeskuksiin. Katso asuntovalikoimamme Espoossa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Kun haluat lisätietoja, lähetä meille yhteystietosi alla olevan lomakkeen kautta.  

Kiinnostava sijoituskohde

Pariskunta Hakkarainen-Jaakkola löysi sijoitusasunnon Järvenpään Kotisiilosta. Lue lisää

Kysy meiltä lisää

Onko kysyttävää? Haluatko tietää lisää? Asiantuntevat asumisen ammattilaisemme ovat sinua varten. Kerromme mielellämme lisää uusista kodeista ja naapurustoista, joten olethan yhteydessä. Lue lisää

Asuntosijoittamisen hyödyt

Tasainen tuotto kuukausittain

Asunnon arvonnousu

Asunnon voi ottaa tarvittaessa omaan käyttöön myöhemmin

Rahoitusvastikkeen voi vähentää vuokratuloista verotuksessa