amusement2apartment2architecture2arrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Group 2amusement2culture_entertainment2Shapedocument2arrow2arrow2arrow22Shapeemail2expand2external_link2favourite2filter2getting_there2green_solutions2grocery_store2grocerystoreShapehealthcare2holiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2local_services2bonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolmenu2minus2mobile2parknature_activites2nature_trails2neighbourhood_story2parking2pdf2plot2plus2Group 2preschool2restaurant2row_house2schools2schools2search2semi_detached2settings2shopping2local_services2gymGroup 2tube2user2
Menu

Hitas-asuminen

Mitä Hitas tarkoittaa?

Hitas-järjestelmän tarkoituksena on tarjota helsinkiläisille kohtuuhintaisia omistusasuntoja.

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. Sen tarkoituksena on tarjota kaupunkilaisille kohtuuhintaisia omistusasuntoja sekä valvoa, että ne pysyvät kohtuuhintaisina koko olemassaolonsa ajan. Hitas-asunnot sijaitsevat aina kaupungin vuokratontilla.

Hitas-asunnot on tarkoitettu ostajan omaan käyttöön. Bonava myy ja markkinoi uusia Hitas-asuntoja suoraan asunnon ostajille. Mikäli samaan Hitas-asuntoon on useampi ostajaehdokas, ostaja valitaan ennakkomarkkinoinnin alkaessa hakijoiden joukosta arpomalla. Hitas-asuntoja voi omistaa vain yhden kerrallaan.

Vanhan Hitas-asunnon myyminen

Hitas-asunnon omistaja vastaa aina itse asuntonsa myynnistä eteenpäin. Ostaja voi ostaa vanhan Hitas-asunnon kuten minkä tahansa omistusasunnon. Asunnon hinta voi olla enintään voimassa oleva rajahinta tai vahvistettu enimmäishinta.

Hitas-asunnon voi aina myydä voimassaolevalla rajahinnalla. Mikäli on asuntoon tehty huoneisto- tai yhtiökohtaisia parannuksia, Hitas-asunnon omistaja voi hakea Helsingin kaupungilta enimmäishinnan vahvistamista.

Lisätietoja Helsingin kaupungin sivuilta

Lisätietoja Helsingin kaupungin sivuilta