Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Koti hyvien yhteyksien ja palveluiden äärellä

Anita Suuluhdan ja Niko Tammiston uusi Bonava-koti Turun Kirstinpuistossa on kaikkea, mistä pariskunta on koskaan haaveillut: valoisa, pohjaratkaisultaan avara ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tulevaisuudessa Kirstinpuiston asukkaat pääsevät nauttimaan monipuolisista lähipalveluista ja piharajojen yli ulottuvasta yhteisöllisyydestä.

Turun keskusta kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Nyt uuden elämän saa Port Arthurin ja Iso-Heikkilän välissä sijainnut vanha teollisuusalue, jonka rapistuneet varastorakennukset ovat väistyneet Kirstinpuistoksi nimetyn asuinalueen tieltä.

Monimuotoisuus on ollut tärkeässä osassa Kirstinpuiston suunnittelua. Asuinalueelle rakentuukin erityyppisiä Bonava-koteja tehokkaista kaupunkiyksiöistä aina saunallisiin perheasuntoihin. Urbaanin vehreä naapurusto on pian koti yli 3 000 turkulaiselle.

Bonava_referenssit_turku_kirstinpuisto_solina3_800x450.gif

Maaliskuussa 2023 Kirstinpuiston Solina 3:een muuttaneet Anita Suuluhta ja Niko Tammisto ihastuivat ensinäkemällä uuden Bonava-kotinsa avaraan pohjaan ja valoisuuteen.

– Kävimme katsomassa asuntoja eri puolilta Turkua. Harkitsimme myös rivi- ja omakotitaloa, mutta mikään näkemistämme vaihtoehdoista ei oikein sopinut meille. Tämä 68-neliöinen kerrostalokolmio tuntui heti kodilta, kertoo Anita Suuluhta.

– Neliöt on käytetty asunnossamme tehokkaasti. Iso olohuone on keittiön yhteydessä ja kaksi hyvänkokoista makuu-/työhuonetta mahdollistavat sen, että etätyö onnistuu kätevästi kotoa käsin. Oma sauna ja lasitettu parveke lisäävät entisestään asumismukavuutta, kuvailee Niko Tammisto asunnon valttikortteja.

Läpinäkyvää ja sujuvaa palvelua

Oman asunnon osto on aina iso päätös, mihin liittyy ripaus jännitystä, paljon uutta tietoa ja kysymyksiä sekä roppakaupalla odotusta ja iloa. Bonavalla kotimatkasta on haluttu tehdä asiakkaille mahdollisimman vaivaton. Siksi asiantuntijat ovat asiakkaiden tukena ja turvana asunnon suunnittelusta aina muuttoon ja asumisen ensimetreille saakka.

Tammiston mukaan asuntokaupat etenivät jouhevasti ja asiointi Bonavan kanssa sujui sulavasti.

– Palvelu oli koko ajan läpinäkyvää ja saimme monipuolisesti tietoa kaikesta tarpeellisesta. Bonavan edustajat esittelivät asuntoa meille kattavasti ja pääsimme käymään siellä useampaan otteeseen ennen muuttoa.

Pariskunta kertoo viihtyneensä uudessa Bonava-kodissaan erinomaisesti.

– Uudiskohteessa on oma viehätyksensä. Oli ihana muuttaa kotiin, jossa kaikki on viimeisen päälle suunniteltua, eikä tarvitse huolehtia yllättävistä remontti- tai korjauskuluista. Vaikka emme ehtineet vaikuttaa kotimme materiaalivalintoihin, sopivat ne täydellisesti tyyliimme. Bonavan valmiit sisustuspaketit ovat tyylikkäitä ja helposti muokattavissa oman maun mukaan, kertoo Suuluhta.

Kattavat lähipalvelut tuovat asumiseen vaivattomuutta

Tammistolle ja Suuluhdalle Kirstinpuiston ympäristö oli entuudestaan tuttu, sillä he asuivat aiemmin vain muutaman kilometrin päässä nykyisestä kodistaan.

– Arvostan alueen keskeistä sijaintia. Keskustaan pääsee kätevästi bussilla, kävellen tai pyörällä. Myös työmatkani Mynämäelle taittuu jouhevasti ja auton saa parkkiin taloyhtiön autokatokseen. Mikä parasta täällä on kuitenkin hyvin rauhallista, sillä läpikulkuliikennettä ei ole, kertoo Tammisto.

Pariskunnalta kiitosta saavat myös alueen vauhdilla kehittyvät palvelut. Kirstinpuiston ensimmäinen lähikauppa avaa ovensa syyskuussa, minkä lisäksi naapurustoon on tulossa lounasravintoloita, päiväkoteja, kouluja ja eloisa tapahtumatori.

– Meille asumisessa tärkeintä on vaivattomuus. Tässä kodissa arjen pyöritys on helppoa, sillä peruspalvelut ovat lähellä, toteaa Suuluhta.

Kiireisen arjen keskellä Tammisto ja Suuluhta kertovat rentoutuvansa oman kodin rauhassa tai luonnon helmassa. Kirstinpuistosta pääsee hetkessä muun muassa Ruissalon merellisiin maisemiin.

Bonava_referenssit_turku_kirstinpuisto_solina3_olohuone_800x450.gif

– Viihdymme paljon kotona. Koti on kaiken perusta. Paikka, missä voi rentoutua, kerätä voimia ja olla oma itsensä. Kotona on myös hauska viettää aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Yhteisöllisyyttä yli piharajojen

Viihtyisien asuinneliöiden ohella Bonava-kodeissa on kyse elämästä, jota uusissa kodeissa ja naapurustossa eletään. Kirstinpuiston suunnittelussa onkin panostettu kylämäiseen yhteisöllisyyteen ja kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin, kuten kevyen liikenteen väyliin, viheralueisiin ja hulevesiä viivyttäviin sadepuutarhoihin.

Bonava_referenssit_turku_kirstinpuisto_solina3_piha_800x450.gif

Tulevaisuudessa asuinaluetta halkoo vehreä, korttelipihojen ympäröimä keskuspuisto, josta kaavaillaan Kirstinpuiston yhteisöllisyyden sydäntä. Loppuvuoden 2023 aikana valmistuva, kaikille avoin puistoalue tarjoaa upeat puitteet niin kuntoiluun, rentoutumiseen, lasten kanssa leikkimiseen kuin naapureihin tutustumiseen yli piharajojen.

Uuden rinnalla jotain vanhaakin on säilytetty. Kirstinpuiston asukkaat pääsevät nauttimaan Turun Saippua -tehtaan entisiin tiloihin avatun Saippua Centerin monipuolisista lähiliikuntamahdollisuuksista, kuten ryhmäliikuntatunneista, kamppailulajeista, kuntosalista, tanssikoulusta ja joogastudiosta.

– On mielenkiintoista seurata, miten alue kehittyy ja miten tänne rakentuu koko ajan uutta. Viihdymme tässä kodissa varmasti pitkään, joten on kutkuttavaa olla osa alueen tarinaa alusta saakka, toteaa Tammisto.