Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
 Jääkiekkolegenda Heikki ”Hexi” Riihiranta löysi uuden kodin Espoon Tapiolan Tuulikello 2:sta.

Uusi koti tutuissa maisemissa

Jääkiekkolegenda Heikki ”Hexi” Riihiranta löysi uuden kodin Espoon Tapiolan tuttuihin maisemiin elokuussa 2023 valmistuvasta Tuulikello 2:sta. Lue, mitkä tekijät saavat Hexin viihtymään vuodesta toiseen vehreässä naapurustossa, ja mistä hän ammentaa iloa ja energiaa arkeensa.

Hexi saapuu haastatteluun suoraan abivuottaan viettävän pojanpoikansa penkkareista. Hyväntuulinen mies vilkuttaa iloisesti työmaa-aidan takana, josta siirrymme jutustelemaan rakenteilla olevan Tuulikello 2:n sisustettuun esittelyasuntoon.

Minnepä sitä tutusta naapurustosta lähtisi

Tapiola on tuttu kotipaikka Riihirannalle jo vuosikymmenten takaa. Vaikka kiekkoura veikin miehen 1970-luvulla kolmeksi kaudeksi pohjoisamerikkalaiseen WHA-liigaan Winnipeg Jetsin puolustajaksi, asettui hän Suomeen palattuaan takaisin tutuille kotikulmille.

Hexin kanssa keskustellessa ei jää epäselväksi, kuinka paljon läheiset ihmiset merkitsevät hänelle. Jäätyään leskeksi muutama vuosi sitten Hexi havahtui siihen, että vanha koti oli käynyt liian suureksi. Kaverit houkuttelivat muuttamaan Helsingin kantakaupunkiin, mutta Riihiranta totesi, ettei halua jättää tuttua seutua:

”Vaikka olenkin juuriltani stadilainen, viihdyn Tapiolassa. Poikani lapsineen asuu samoilla kulmilla, kuten myös moni muu läheinen ja ystävä, ja aina ulos lähtiessä tulee tuttuja vastaan. Vaikka toinen pojistani asuukin tällä hetkellä Saksassa, Tapiolan seutu on sellainen yhdistävä paikka, jonne on helppo palata.”

Uusi koti täyttää toiveet

Uusi koti löytyi Tuulikellon korttelista, johon on matkaa vain noin 500 metriä Riihirannan vanhalta rivitaloasunnolta. ”Tämä on oikein loistava ja mukavantuntuinen paikka. Sijainti metron ja palveluiden vieressä on erinomainen ja lähempänä luontoa kuin Tapiolan keskusta. Kävelen tästä säännöllisesti ohi merenrannan virkistysreiteille ja samalla näen, miten uuden kotitalon rakennustyöt edistyvät.”

Bonava-kokemuksia-heikki-riihiranta_keittio_1500x900.jpg

Uusi koti tarjoaa oivalliset puitteet viihtyisään asumiseen.

Korkeat ikkunat, parkettilattiat sekä komeat Puustellin keittotilat kivi- ja kvartsitasoineen luovat Tuulikello 2:ssa tyylikkäät puitteet toimivaan arkeen. Koska Hexi teki asuntokaupat jo rakentamisen alkuvaiheessa, pystyi hän vaikuttamaan uuden kotinsa ilmeeseen valitsemalla mieleisensä tyylikokonaisuuden. Valikoimaan sai tutustua rauhassa Bonavan Sanomatalossa sijaitsevassa esittelytilassa:

”Tarjolla olevat sisustusvaihtoehdot sopivat makuuni loistavasti.”, vahvistaa Hexi ja kertoo neutraalin pehmeän värimaailman miellyttäneen heti silmää. Oma sauna ja koko asunnon levyinen ilta-aurinkoon avautuva parveke viimeistelevät tulevan kodin viihtyisyyden.

Pihasauna ja korttelipiha kannustavat yhteisöllisyyteen

Tuulikellon kortteli sijaitsee erinomaisella paikalla puutarhakaupunkina ja valtakunnallisesti merkittävänä kulttuuriympäristönä tunnetun Tapiolan ytimessä. Kotikortteli istuu Tuuliniityn asuinalueen tunnelmaan tuoden mukanaan uudenraikkaan tuulahduksen, alueen vehreää viihtyisyyttä ja perinteitä kunnioittaen.

Bonava-kokemuksia-heikki-riihiranta_visualisointi_pihasauna_1500x900.jpg

Pihasaunassa on helppo päästää irti arjen kiireistä.

Asukkaiden yhteiskäytössä on viehättävä pihasauna ja kerhotila, joita on mahdollista varata omaan käyttöön tai asukkaiden yhteiseen puuhasteluun. Hexi odottaakin jo mielenkiinnolla, millaiseksi talon yhteishenki muodostuu ja toteaa, että samanmielisellä porukalla voisi hyvinkin viritä jotain yhteistoimintaa:

”Luulen, että yhteisöllisyys löytyy täällä helpommin kuin suuremmissa taloyhtiöissä. Suojaisa korttelipiha vaikuttaa luontevalta paikalta ajanviettoon. Yhteisessä lenkkisaunassa olisi myös mahdollisuus päästä valmiisiin löylyihin, jolloin ei välttämättä tarvitsisi aina lämmittää itse saunaa kotona.”

Kestävää arkea

Uudet Bonava-kodit rakennetaan energiaa ja luonnonvaroja säästäen sekä suosien ratkaisuja, jotka kannustavat ympäristöystävällisiin valintoihin. Myös Hexi vahvistaa olevansa aktiivinen kierrättäjä: ”Viimeisen vuosikymmenen aikana on tapahtunut paljon. Lajittelusta on tehty vaivatonta, kun jokaiselle materiaalille on nykyään oma keräysastiansa.”

Kestävien valintojen tekeminen on helpompaa silloin, kun elinympäristö tarjoaa siihen valmiit puitteet. Siksi panostamme uusissa Bonava-kodeissa ja naapurustoissa kierrätysmahdollisuuksiin sekä autamme asukkaita tekemään valintoja, jotka vaikuttavat ympäristöömme positiivisesti. Riihiranta osoittautuu myös pitkäjänteisyyden kannattajaksi ja on mielissään siitä, että Tapiolaan saadaan uutta rakennuskantaa, joka huomioi ympäristövaikutukset niin rakentamisen kuin asumisenkin aikana sekä kestää aikaa ja katseita.

Liikunnan ja ulkoilun iloa

Tapiolan vehreä lähiluonto ja monipuolinen harrastustarjonta houkuttelevat liikkumaan. Liikunta on tärkeä osa myös Hexin elämää, ja hän kertoo pitävänsä kuntoa yllä päivittäisillä kävelylenkeillä sekä käyvänsä säännöllisesti läheisellä kuntosalilla: ”Kun on aloittanut ohjatun jääkiekon jo alle 13-vuotiaana ja liikkunut viimeiset 60 vuotta säännöllisesti, niin ei sitä oikein osaa lopettaakaan. Luonto ja meren läheisyys merkitsevät paljon. Kävellessä hermo lepää, ja toisinaan kohdalle saattaa osua yllättäviäkin vastaantulijoita”, hymyilee Hexi ja näyttää puhelimestaan valokuvaa leikkisästä kettuperheestä.

Hyvä kiertämään

Tätä nykyä Riihiranta toimii yhä aktiivisesti rakastamansa lajin parissa keskittyen hyväntekeväisyystyöhön vuonna 2016 perustetussa Liiga-alumni Ry:n tukisäätiössä. Säätiö tukee taloudellisesti nuoria ja liikuntarajoitteisia jääkiekkoilijoita, ja toimii täysin hyväntekeväisyysperiaatteella. Hexi kertoo muutaman koskettavan esimerkin, kuinka pienelläkin summalla saattaa olla valtavan suuri merkitys lahjoituksen vastaanottajalle, ja vakuuttaa työn olevan palkitsevaa myös tekijälleen. Hexillä onkin ollut jo vuosia ennen säätiön perustamista tapana järjestää erilaisia lahjoitustempauksia, kuten gaalailtoja ja hyväntekeväisyysotteluita.

Riihirannan vaiherikkaasta elämästä riittää kerrottavaa kirjaksi asti. Toimittaja Marko Lempisen vuonna 2019 kirjoittama elämäkertateos Hexi – taistelija on kunnianosoitus suurelle jääkiekkoilijalle. Kirjassa kerrotaan lukuisia tarinoita kiekkouran alusta aina näihin päiviin asti. Myös kirjan tuotot ohjataan lyhentämättömänä tukisäätiölle.

Bonava-kokemuksia-heikki-riihiranta_kirjoituspoyta1500x900.jpg

Heikki ”Hexi” Riihiranta on osa suomalaisen jääkiekkoilun historiaa. Riihiranta on tahkonnut 1960-luvulta lähtien useita mitaleita ja mestaruuksia niin SM-liigassa kuin Suomen maajoukkueessa. Häntä pidetään myös yhdessä Veli-Pekka Ketolan kanssa tienraivaajana suomalaispelaajille Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigoihin. Pelaajauransa jälkeen Riihiranta toimi Leijonien joukkueenjohtajana vuosina 1991–2003.