Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Valinnainen vuokratontti mahdollistaa pääsyn omaan asuntoon pienemmällä pääomalla.

Joustava vuokratontti

Joustava vuokratontti mahdollistaa pääsyn omaan asuntoon pienemmällä pääomalla.

Oma tontti omaan tahtiin

Bonavan valikoiduissa uudiskohteissa taloyhtiöillä on joustava vuokratontti, mikä mahdollistaa pääsyn omaan asuntoon pienemmällä pääomalla. Mikäli et halua asuntoa ostaessasi investoida pääomaa taloyhtiön tonttiin, voit maksaa osuutesi tontinvuokrasta kuukausittain vastikkeessa.

Jos taas haluat maksaa huoneistokohtaisen lunastusosuutesi tontista pois, voit tehdä sen tontin vuokranantajan kanssa sovitun mukaisesti. Tällöin vapaudut tontinvuokran maksamisesta.

Voit siis elämäntilanteesi mukaan päättää, onko tonttiosuutesi lunastus osaltasi järkevää, ja jos on, niin milloin. Sinä päätät.

Taloyhtiöllä on luotettavan ja vakavaraisen sijoitusyhtiön kanssa pitkäkestoinen, yleensä 30-50 vuoden vuokrasopimus, mikä tuo vakautta ja helpottaa asumiskulujen ennakointia.

Mikäli haluat myöhemmin myydä asuntosi etkä ole käyttänyt huoneistokohtaista tonttiosuuden lunastusoikeuttasi, on uudella omistajalla sama lunastusoikeus.

Tontin lunastusosuuden maksaminen

Tontin laskennallinen huoneistokohtainen lunastusosuus on kiinteä summa, jota korjataan vuosittain elinkustannusindeksin tai sopimuksessa mainitun mukaan. Lisätietoja elinkustannusindeksistä saat Tilastokeskuksesta. Lunastusosuuteen lisätään myös tuleva kiinteistökaupan varainsiirtovero sekä lunastuksesta aiheutuvat muut kulut (esim. kaupanvahvistajan palkkio).

Huoneistokohtainen tontin lunastus käsitellään taloyhtiön varsinaisessa yhtiökokouksessa. Kun huoneiston osakkeiden omistaja on kirjallisesti sitoutunut maksamaan laskennallisen lunastusosuutensa kuluineen, taloyhtiöllä on velvollisuus päättää lunastaa huoneistoa vastaava osuus tontista taloyhtiön omistukseen. Vuokraa maksetaan taloyhtiön tekemään lunastukseen saakka.

Niistä uudiskohteista, joihin on valittu joustava vuokratontti, näet laskennalliset huoneistokohtaiset lunastusosuudet myyntihintaluettelosta. Tontin huoneistokohtainen laskennallinen lunastusosuus ei sisälly huoneiston velattomaan hintaan. Lunastusoikeutta käytettäessä on maksettava koko huoneistokohtainen lunastusosuus kerralla. Tarkempia tietoja saat kunkin uudiskohteen myyntiasiakirjoista.

Näissä uudiskohteissa on joustava vuokratontti