Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Joustava vuokratontti

Joustoa uuden asunnon hankintaan

Joustava vuokratontti mahdollistaa pääsyn omaan asuntoon pienemmällä pääomalla.

Oma tontti omaan tahtiin

Bonavan valikoiduissa uudiskohteissa taloyhtiöillä on joustava vuokratontti, mikä mahdollistaa pääsyn omaan asuntoon pienemmällä pääomalla. Mikäli et halua asuntoa ostaessasi investoida pääomaa taloyhtiön tonttiin, voit maksaa osuutesi tontinvuokrasta vastikkeessa.

Jos taas haluat maksaa huoneistokohtaisen osuutesi tontista pois, voit tehdä sen vuokranantajan kanssa sovitun mukaisesti ja vapautua maksamasta tontinvuokraa.

Voit siis elämäntilanteesi mukaan päättää, onko tonttiosuutesi lunastus osaltasi järkevää, ja jos on, niin milloin. Sinä päätät.

Taloyhtiöllä on luotettavan ja vakavaraisen sijoitusyhtiön kanssa pitkäkestoinen, yleensä 30-50 vuoden vuokrasopimus, mikä tuo vakautta ja helpottaa asumiskulujen ennakointia.

Mikäli haluat myöhemmin myydä asuntosi etkä ole käyttänyt huoneistokohtaista lunastusoikeuttasi, on uudella omistajalla sama lunastusoikeus.

Tontin lunastusosuuden maksaminen

Tontin laskennallinen huoneistokohtainen lunastusosuus on kiinteä summa, jota korjataan vuosittain elinkustannusindeksin tai sopimuksessa mukaan. Lisätietoja elinkustannusindeksistä saat Tilastokeskuksesta. Lunastusosuuteen lisätään myös tuleva kiinteistökaupan varainsiirtovero sekä lunastuksesta aiheutuvat muut kulut (esim. kaupanvahvistajan palkkio).

Huoneistokohtainen tontin lunastus käsitellään taloyhtiön varsinaisessa yhtiökokouksessa. Kun huoneiston osakkeiden omistaja on kirjallisesti sitoutunut maksamaan laskennallisen lunastusosuutensa kuluineen, taloyhtiöllä on velvollisuus päättää lunastaa huoneistoa vastaava osuus tontista taloyhtiön omistukseen. Vuokraa maksetaan taloyhtiön tekemään lunastukseen saakka.

Niistä uudiskohteista, joihin on valittu joustava vuokratontti, näet laskennalliset huoneistokohtaiset lunastusosuudet myyntihintaluettelosta. Tontin huoneistokohtainen laskennallinen lunastusosuus ei sisälly huoneiston velattomaan hintaan. Lunastusoikeutta käytettäessä on maksettava koko huoneistokohtainen lunastusosuus kerralla. Tarkempia tietoja saat kunkin uudiskohteen myyntiasiakirjoista.

Näissä uudiskohteissa on joustava vuokratontti