Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Yhteiskäyttötiloilla lisää iloa ja tilaa asumiseen

Yhteistilat moninkertaistavat asumisen mahdollisuudet

Tampereen Lielahden uudet Bonava-kodit jatkuvat oman kotikorttelin monipuolisiin yhteisiin tiloihin. Taloyhtiön yhteiskäyttötilat moninkertaistavat asumisen mahdollisuudet. Yhteiskäyttöinen verstas viimeistelee Raija ja Tapio Yrjölän unelmien kodin Lielahden Aamussa.

Kotikortteli aktiiviseen arkeen

Bonavan hurmaava uudiskohde Lielahden Aamu, joka sijaitsee aivan Prisman ja Lielahtikeskuksen kainalossa, on saanut uudet asukkaat. Avaintenluovutus uusiin Bonava-koteihin tapahtui helmikuun lopussa. Asunto Oy Tampereen Lielahden Aamun asukkaiden iloksi taloyhtiössä on monipuolisia yhteiskäyttötiloja, joihin kuuluu muun muassa kattosaunaosasto, korttelitupa, verstas sekä autonpesupaikka.

Asukkaiden iloksi Aamusta löytyy kattosaunaosasto.

Ylimmän kerroksen saunassa pääsee nauttimaan löylyistä arjen kiireiden keskellä.

Avaintenluovutuksen jälkeen Aamun uusille asukkaille järjestettiin yhteinen asukasilta, jossa heillä oli mahdollisuus kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä niin Bonavalta kuin isännöitsijältä ja huoltoyhtiön edustajilta. Iloisen vilkkaassa keskustelussa käsiteltiin muun muassa yhteistilojen käyttämistä ja yhteisiä pelisääntöjä sekä muita ajankohtaisia aiheita, kuten rappukäytävän siisteyttä, ovipumppujen säätämistä ja pihamaan hiekoitusta.

Asumisen ammattilaiset ovat uusien kotien asukkaiden käytössä muuton jälkeenkin. Lielahden Aamun asukasillassa tutustuttiin uuden kodin ominaisuuksiin.

Verstas vei sydämen

Aamun asukasiltaan osallistuivat myös Raija ja Tapio Yrjölä, jotka ovat olleet mukana aikaisemmissakin asukastilaisuuksissa. Yrjölät muuttivat Lielahden Aamuun Siivikkalasta 200-neliöisestä omakotitalosta. Tavaroiden uudelleenjärjestely pienempään, noin 75-neliöiseen, kotiin on sujunut mallikkaasti, joskin mielikuvitusta on saanut käyttää.

”Voi vain kuvitella, että meillä oli paljon tavaraa, jota vuosien varrella on kerääntynyt. Olemme myös heittäneet paljon pois, koska ei sitä kaikkea enää tarvita. Onneksi on nikkarointihuone työkaluineen. Siellä on tullut jo käytyä, ja autokin on pesty pesupaikalla. Ei tarvitse niin paljon omia työkaluja, kun kaikki tarpeellinen on täällä saatavilla”, Aamun tuore asukas Tapio Yrjölä kertoo tyytyväisenä.

Verstaalla hoituvat erilaiset nikkarointi- ja maalaushommat.

Yrjölän pariskunta teki varauksen uudesta kodista Aamussa ensimmäisten joukossa pari vuotta sitten. Yrjölät kuulivat alun perin ystävältään, että Lielahtikeskuksen kupeeseen oli tulossa uusia asuntoja.

”Bonava ei ollut meille ennestään tuttu, mutta huomasimme asuntoilmoitukset. Nikkarointipaikka eli verstas, kuten me sitä kutsumme, oli kiva yllätys, ja se on yllättävän iso. Emme ole huomanneet tällaista palvelua kenelläkään toisella. Uskallan sanoa, että Tapiolle se oli myös yksi merkittävä ostopäätökseen vaikuttava tekijä”, kertoo Raija Yrjölä pilke silmäkulmassa.

Lielahden Aamun uusilla asukkailla Raija ja Tapio Yrjölällä on ollut jo paljon käyttöä kotitalon yhteistiloille, erityisesti verstaalle ja autonpesupaikalle.

Yhteisistä tiloista on huvia ja hyötyä

Taloyhtiön monipuoliset yhteiskäyttötilat voivat tuoda asukkaiden arkeen myös säästöjä. Lielahden Aamun autonpesupaikka on Tapiolle erityisen mieluinen. Hän kertoo: ”Taloyhtiön oma autonpesupaikka on hyvä lisä ja edullinen verrattuna mihin tahansa muihin pesupaikkoihin. Täällä on kaikki tarpeellinen.”

Lielahden korttelin asukkaiden käytössä on myös oma autonpesupaikka.

Uutuuttaan kiiltävät yhteiset tilat on ilo pitää hyvässä kunnossa. ”Täytyy pitää huoli siitä, että naapureiden kesken muotoutuu hyvä yhteinen tapa käyttää tiloja siten, että jokainen siivoaa omat jälkensä käytön jälkeen. Vain näin ne pysyvät siisteinä ja ennen kaikkea käyttökelpoisina osakkaita varten”, Tapio pohtii.

Aamun asukkaiden iloksi kotitalon piha-alueella on yhteisten sisätilojen lisäksi oleskelu-, leikki- ja grillauspaikka sekä istutuslaatikoita viherpeukaloille. Onko Yrjölän pariskunnalla mielessään muidenkin yhteisten tilojen hyödyntämistä nikkarointihuoneen ja autonpesupaikan lisäksi sitten, kun lumet ovat sulaneet?

”Tietenkin järjestämme grillijuhlat naapureiden kanssa, omalla grillipaikalla”, Tapio sanoo nauraen.

Tutustu Lielahden naapurustoon