Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kesäkankaat kotiin ja parvekkeelle

Kesällä sisustetaan ahkerasti niin kotia kuin parveketta ja terasseja. Auringon valo, ulkotilojen vaihtelevat sääolot sekä hyönteiset aiheuttavat omanlaisiaan haasteita. Lue Eurokankaan vinkit kesäkodin tyypillisimpiin ongelmakohtiin.

Sopiva kangas ulkotiloihin?

Nykyään terasseista, mökeistä, veneistä ja matkailuautoista halutaan tehdä viihtyisiä siinä missä kodistakin. Erilaiset sää- ja käyttöolosuhteet asettavat kuitenkin kankaille tiukempia vaatimuksia, jotta vältytään ikäviltä tuoksuilta, homehtumiselta ja haalistumiselta.

Laadukkaat Sunbrella-kankaat  on kehitetty kestämään vaativissa olosuhteissa sisällä ja ulkona. Sillä voi huoletta verhoilla niin saunan pukuhuoneen istuimet, veneen penkit kuin eläinystävän sohvankin.”, Eurokankaan ostopäällikkö Riitta Fagerlund opastaa.

Parvekkeen ja terassin sisustus antaa mahdollisuuksia leikitellä väreillä ja kuoseilla. Monikäyttöiset Sunbrella-kankaat suojaavat UV-säteilyltä ja kestävät myös vesipesua.

Lasitettu parveke kuin pätsi?

Aurinkoisella parvekkeella lämpötila saattaa aiheuttaa tukahduttavan kuumuuden, josta kärsivät hermojen lisäksi kalusteet ja kasvit. Laadukkailla ja mittojen mukaan toteutetuilla alumiinisilla parvekekaihtimilla voidaan lämpötilaa laskea siedettäväksi ja mahdollistaa näin parvekkeen käyttö läpi kesän.

”Lahdessa mittasimme eräällä parvekkeella 65 asteen lämpötilan. Kun asensimme sinne Suomessa Avainlipputyönä toteutetut EXK-parvekekaihtimet, lämpötila putosi 30 asteeseen.”, kertoo teknisten tuotteiden tuotepäällikkö Jussi Auvinen Eurokankaalta.

Ympärivuotiseen käyttöön suunnitellut kankaiset EXK-vekkikaihtimet ovat kestävää ja paloturvallista polyesteriä. Ruostumattomasta teräksestä tehty pikakiinnitysjärjestelmä takaa nopean asennuksen ja lasituksen takuun säilymisen ennallaan.

Niin ikään Suomessa käsityönä valmistetut alumiiniset EXK-parvekekaihtimet soveltuvat kaikkiin markkinoilla oleviin parvekelaseihin. Harmaa metalliväri luo neutraalin eleettömän ilmeen häiritsemättä maisemaa.

Parvekekaihtimet antavat näkösuojaa ja pitävät lämpötilan miellyttävänä myös kesän kuumimpaan aikaan. Alumiiniset EXK-kaihtimet valmistetaan käsityönä Eurokankaan omassa tehtaassa Lahdessa.

Hyttyset ikuisena riesana?

Hyttysen ininä ja kärpäsen pörinä kantautuvat korviin yleensä aina silloin, kun niitä vähiten kaipaisi. Jos epäkäytännölliset verkkoviritykset ja muoviset joka paikkaan tarrautuvat hyttysverhot eivät houkuttele, kannattaa parvekkeelle tai terassille hankkia hyönteisovi. Oviaukkoon asennettavalla hyönteisovella ei-toivotut vieraat pysyvät tehokkaasti loitolla.

”Tunnistimme tarpeen moderniin hyönteissuojaan, joka on helppo asentaa oviaukkoon ja nostaa talveksi pois. Hyönteisoviuutuus tuli juuri valikoimiimme ja ensimmäiset kappaleet myytiin heti kättelyssä.”, Jussi Auvinen Eurokankaalta hehkuttaa.

Kankainen vekkikaihdin antaa parvekkeelle tyylikästä ilmettä ja mahdollisuuden säätää suojaa juuri halutulle korkeudelle niin ala- kuin yläreunasta. Tutustu myös tyylikkäisiin hyönteisoviin ja rullakaihdinvaihtoehtoihin.

Valoa vai pimennystä?

Auringonvalon lisääntyessä sisustusta piristetään väreillä ja kesäisillä kuoseilla. Kun auringosta halutaan nauttia, ikkunaan valitaan kevyitä ja läpikuultavia verhoja, kappaverhoja tai valoa siivilöiviä kaihtimia. Kun taas halutaan pimennystä esimerkiksi makuuhuoneisiin ja kotiteatteritiloihin, kannattaa teettää pimentävät verhot tai kaihtimet mittojen mukaan sekä miettiä myös kiskot ja kiinnitys huolella, jotta valo ei pääse yllättämään jostakin raosta.

”Pimentävien verhojen kysyntä lisääntyy huhtikuussa, kun alkaa olla jo valoisaa. Osa asiakkaista haluaa hotellimaisen runsaat ja kerrokselliset verhot. Toiset taas hakevat hyvin minimalistista tyyliä. Kaikki onnistuu, kun meillä on niin laaja kangas- ja kaihdinvalikoima sekä mittaus-, ompelu- ja asennuspalvelut.”, Tammiston Eurokankaan myymäläpäällikkö Marja Kaskamaa-Laine kuvailee.

Katso myös nämä