Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Kesäkankaat kotiin ja parvekkeelle

Raikasta ilmettä sekä suojaa auringolta ja hyönteisiltä

Kesällä sisustetaan ahkerasti niin kotia kuin parveketta ja terasseja. Auringon valo, ulkotilojen vaihtelevat sääolot sekä hyönteiset aiheuttavat omanlaisiaan haasteita. Lue Eurokankaan vinkit kesäkodin tyypillisimpiin ongelmakohtiin.

Valoa vai pimennystä?

Auringonvalon lisääntyessä sisustusta piristetään väreillä ja kesäisillä kuoseilla. Kun auringosta halutaan nauttia, ikkunaan valitaan kevyitä ja läpikuultavia verhoja, kappaverhoja tai valoa siivilöiviä kaihtimia. Kun taas halutaan pimennystä esimerkiksi makuuhuoneisiin ja kotiteatteritiloihin, kannattaa teettää pimentävät verhot tai kaihtimet mittojen mukaan sekä miettiä myös kiskot ja kiinnitys huolella, jotta valo ei pääse yllättämään jostakin raosta.

”Pimentävien verhojen kysyntä lisääntyy huhtikuussa, kun alkaa olla jo valoisaa. Osa asiakkaista haluaa hotellimaisen runsaat ja kerrokselliset verhot. Toiset taas hakevat hyvin minimalistista tyyliä. Kaikki onnistuu, kun meillä on niin laaja kangas- ja kaihdinvalikoima sekä mittaus-, ompelu- ja asennuspalvelut.”, Tammiston Eurokankaan myymäläpäällikkö Marja Kaskamaa-Laine kuvailee.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/eurokangas_verhot_makuuhuone_pimennysverhot.jpg

Pimennysverhojen kysyntä lisääntyy kesää kohti.

Sopiva kangas ulkotiloihin?

Nykyään terasseista, mökeistä, veneistä ja matkailuautoista halutaan tehdä viihtyisiä siinä missä kodistakin. Erilaiset sää- ja käyttöolosuhteet asettavat kuitenkin kankaille tiukempia vaatimuksia, jotta vältytään ikäviltä tuoksuilta, homehtumiselta ja haalistumiselta.

Laadukkaat Sunbrella-kankaat  on kehitetty kestämään vaativissa olosuhteissa sisällä ja ulkona. Sillä voi huoletta verhoilla niin saunan pukuhuoneen istuimet, veneen penkit kuin eläinystävän sohvankin.”, Eurokankaan ostopäällikkö Riitta Fagerlund opastaa.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/eurokangas_verhot_sunbrella.jpg

Sunbrella-kankaalla voi verhoilla myös parvekekalusteiden pehmusteet.

Lasitettu parveke kuin pätsi?


Aurinkoisella parvekkeella lämpötila saattaa aiheuttaa tukahduttavan kuumuuden, josta kärsivät hermojen lisäksi kalusteet ja kasvit. Laadukkailla ja mittojen mukaan toteutetuilla alumiinisilla parvekekaihtimilla voidaan lämpötilaa laskea siedettäväksi ja mahdollistaa näin parvekkeen käyttö läpi kesän.

”Lahdessa mittasimme eräällä parvekkeella 65 asteen lämpötilan. Kun asensimme sinne Suomessa Avainlipputyönä toteutetut EXK-parvekekaihtimet, lämpötila putosi 30 asteeseen.”, kertoo teknisten tuotteiden tuotepäällikkö Jussi Auvinen Eurokankaalta.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/eurokangas_verhot_exk_parvekekaihtimet.jpg

EXK-parvekekaihtimilla voi laskea parvekkeen lämpötilaa siedettäksi.

Hyttyset ikuisena riesana?

Hyttysen ininä ja kärpäsen pörinä kantautuvat korviin yleensä aina silloin, kun niitä vähiten kaipaisi. Jos epäkäytännölliset verkkoviritykset ja muoviset joka paikkaan tarrautuvat hyttysverhot eivät houkuttele, kannattaa parvekkeelle tai terassille hankkia hyönteisovi. Oviaukkoon asennettavalla hyönteisovella ei-toivotut vieraat pysyvät tehokkaasti loitolla.

”Tunnistimme tarpeen moderniin hyönteissuojaan, joka on helppo asentaa oviaukkoon ja nostaa talveksi pois. Hyönteisoviuutuus tuli juuri valikoimiimme ja ensimmäiset kappaleet myytiin heti kättelyssä.”, Jussi Auvinen Eurokankaalta hehkuttaa.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/eurokangas_verhot_exk_hyonteisovi_380x380.jpg

Hyönteisovi on helppo asentaa oviaukkoon ja nostaa talveksi pois.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/eurokangas_verhot_sunbrella_380x380.jpg

Sunbrella-kankaat on kehitetty kestämään vaativia olosuhteita.

siteassets/yleiset/inspiraatio/sisustaminen-ja-trendit/eurokangas_verhot_sireenien_kukkiessa_380x380.jpg

Tuo kotiin piristystä kesäisillä kuoseilla ja väreillä.

Lue lisää parvekkeen sisustamisesta ja poimi vinkit omaan kotiin.