Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Luonto sisustuksessa

Kesä on kauneimmillaan ja luonto värikkäimmillään juuri nyt. Pienen palan siitä voi tuoda myös kodin sisustukseen, vaikkapa kukkien, kauniiden kivien tai koivupöllin muodossa. Luonto sisustuksessa on suomalaisuutta syvimmillään.

Poimi kesäkukat maljakkoon

 

Ihana kesäkimppu syntyy niittykukista. Erilaisilla kimpuilla saat aikaan erilaista ilmettä. Runsas, värikäs kimppu on piristävän boheemi koriste. Jos suosit minimalistisempaa makua, voit asettaa pieneen vaasiin muutaman kauniin oksan.

 

Poimi värikkäät kukat mukaasi

Luonto tarjoaa upean valikoiman erivärisiä kukkia. Poimi oma suosikkikimppusi.

Runsaan ja minimalistisen kimpun välimuotona voit asetella maljakkoon samansävyisiä kukkia, jolloin kokonaisuus on runsasta kimppua rauhallisempi, mutta pientä isompi. Pienelle asetelmalle saat kauniin vaasin vaikkapa tyhjistä, lasisista siirappi- tai salaattikastikepulloista.

 

Runsas kimppu tuo väriä kotiin

 Runsas, värikäs kimppu on piristävän boheemi koriste kesäkotiisi.

 

Yksittäiset kukat viihtyvät vaikka vanhassa siirappipullossa 

Pienelle asetelmalle saat kauniin vaasin vaikka lasisesta siirappipullosta.

 

Näin saat kukat kestämään

 

  • Poimi kukat aina aamulla, jolloin kukkien nestejännitys on parhaimmillaan. Juhliin tarkoitetut kukat kannattaa kerätä päivää aikaisemmin ja laittaa ne yöksi viileään.
  • Poimi kukat vasta, kun ne ovat auenneet kunnolla. 
  • Puhdista veteen ulottuvat varret lehdistä ja oksista. Jos lehtiä tai oksia jää veteen, vesi likaantuu nopeasti, eivätkä kukat kestä kauniina kauaa.
  • Leikkaa uusi imupinta terävällä veitsellä ja aseta kukat raikkaaseen veteen mahdollisimman pian poimimisen jälkeen. Leikkokukille tarkoitettu virkiste sopii myös luonnonkukille.
  • Vaihda vesi päivittäin uuteen puhtaaseen veteen. Jos mahdollista, laita kukat yöksi viileään.

 

Kivistä iloa kylpyhuoneeseen


Voit löytää luonnosta kauniita, erimuotoisia ja erivärisiä kiviä, jotka sopivat vaikkapa kylpyhuoneeseen tuomaan sisustukseen ripauksen luontoa ja rauhoittavaa spa-henkeä. Ole siis tarkkana, kun kävelet kesäisillä teillä tai rannoilla. Rannoilta saatat löytää aalloissa sympaattisen pyöreiksi hioutuneita kiviä.

 

Kerää matkaltasi mukaan kauneimmat kivet

Tarkkaille kesäisiä kulkureittejäsi ja kerää mukaasi kauneimmat kivet. 

 

Kiviä voit käyttää sisustuselementtina

Kivet tuovat ripauksen luontoa vaikkapa kylpyhuoneeseen. 

 

Yöpöytä koivupöllistä


Jos itselläsi, perheelläsi, sukulaisellasi tai tuttavallasi on kaadettavia puita, voit löytää joukosta kauniin pätkän koivun runkoa. Ota koivupölli talteen ja hyödynnä sitä sisustuksessa. Tee pöllistä vaikka yöpöytä, sivupöytä tai kiva jakkara.

Anna rungon kuivua ensin huolellisesti, jonka jälkeen voit käsitellä leikkauspinnan öljyllä tai maalilla. Pinnan voi jättää puunväriseksi tai maalata esimerkiksi valkoiseksi. Jos kukaan tuttavistasi ei satu olemaan puunkaatopuuhissa, koivupöllejä on saatavilla myös sisustuskaupoista.

 
Koivupölliä voit hyödyntää sisustuksessa

Koivupöllistä voi tehdä kivan, luonnonläheisen yöpöydän.

 

Vinkit on laatinut Bonava Suomi Oy:n laatu- ja ympäristövastaava Riikka Pitkälä.