Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisustuksen suunnittelua

Sisustussuunnittelija-muotoilija Tomi Kouvola kertoo, miten saat kaiken hyödyn irti uuden asunnon pohjapiirroksesta. Samalla saat vinkkejä sisustamiseen.

Joskus täydellisellä sijainnilla oleva asunto voidaan mieltää pohjaratkaisultaan haastavaksi, jos on tottunut asumaan hyvin toisenlaisessa kodissa. Tomi Kouvola tarjoaa uusia näkökulmia kahteen esimerkkiasuntoon, jotka löytyvät Turun keskustaan rakennettavasta Brahenportin uudiskohteesta.

"Kun seuraavaksi lähdet asuntonäytölle tai tarkastelet asuntojen pohjakuvia netissä, ota eri tilat vastaan mahdollisuutena. Tee asunnosta koti", Kouvola innostaa.

44,5-neliöinen kaksio

44,5-neliöisen kodin pohjapiirros

Eteinen
Tässä kodissa kuljetaan muihin tiloihin perinteisen eteisen kautta. Oleskelutiloista erillään olevassa eteisessä on se hyvä puoli, että kaikki vaatteet, kengät ja muut eteisessä säilytettävät vaatteet ja tavarat jäävät mukavasti kulman taakse ja oleskelutilat pysyvät rauhallisemman näköisinä.

Vaatekaappeja vastapäätä sijoittaisin suuren peilin. Peili on aina hyvä kikka suurentaa tilaa ja antaa lisävaloa. Itse yhdistäisin eteisen ja oleskelutilan jollain tehostesävyllä, esimerkiksi hieman vihertävään taittavalla harmaalla. Näin katse suuntaa automaattisesti eteisestä eteenpäin.

Pesuhuone
Pesuhuoneen vastakkainen käytäväseinä on loistava paikka lisäsäilytykseen. Kukapa ei sellaista kaipaisi? Jokin kevytrakenteinen hyllystö antaa säilytystilaa vaikkapa pipoille, hanskoille, kirjoille tai astioille.

Oleskelutilat
Asunnon oleskelutilan sisustaisin niukalla väriskaalalla ja keveillä kalusteilla. Sohvalle yleensä luontevin paikka on huoneen pisin ehjä seinä. Ruokapöytä taas olisi mielestäni järkevintä olla pyöreä ja L-mallisen keittiön lähettyvillä. Näin saadaan sohvan vastakkainen seinä tyhjäksi televisiota varten. Kevyt ja pyörivä nojatuoli, pieni sohvapöytä ja sirot pikkutuolit sekä säädeltävä kattovalaisin antavat liikkumavaraa näihin tehoneliöihin.

Makuuhuone
Makuuhuoneessa jatkaisin samaan niukkaa värimaailmaa ja ehjälle seinälle maalaisin tummemman harmaan sävyn, jota on vaaleampana jo muissa tiloissa.

Sisustusvinkkejä 44,5 -neliöiseen asuntoon

94-neliöinen koti

94-neliöisen kodin pohjapiirros

Eteinen
Käytävämäinen eteinen on siinä mielessä hyvä, että pohjapiirrokseen muodostuu selkeät muut huonetilat. Heti ulko-oven oikealle puolelle sijoittaisin kauniin ja ilmavan senkin. Päälle voisi tulla pöytävalaisin, taakse kenties näyttävä taulu tai peili. Tällä ratkaisulla saadaan perinteinen eteistunnelma ja hyvää laskutilaa.

Oleskelutilat
Olohuoneeseen avautuva käytäväseinä saisi olla näyttävä. Siihen laittaisin upean kuviollisen tapetin, joka johdattaisi suoraan olohuoneeseen. Tapetin pohjasävyä voisi hyödyntää myös vaikka ruokailutilassa ja yläkerrassa. Käytävälle mahtuu hyvin pieni tarjoiluvaunu, joka tuo tunnelmaa ja toimii katseenvangitsijana, mutta on pyöriensä ansiosta myös mainio apukaluste siirrettäväksi niin olohuoneeseen kuin ruokailutilaan.

Olohuoneeseen loisin klassisen sisustuksen vastakkain sijoitetuista sohvista ja niiden viereen ikkunoiden eteen tulevista jalkavalaisimista. Muhkea matto ja marmoriset sohvapöydät täydentävät tunnelmaa. Tummaksi maalatut seinät korostaisivat ruokailutilaa ja näyttävää tyyliä voi jatkaa upealla kattovalaisimella ja tyylikkäillä tuoleilla.

Sisustusvinkkejä 94-neliöiseen asuntoon

Makuuhuone
Suurempaa huonetta tässä kerroksessa käyttäisin makuuhuoneena, pienenpää työtilana. Yhtä hyvin ne voisivat olla vaikkapa lastenhuoneita tai pienemmästä saisi myös ylellisen pukeutumishuoneen.

Kattoterassi
Asunnon yläkerroksesta suurine kattoterasseineen saisi upean oleskelutilan. Toki sitä voi hyödyntää myös makuuhuoneena. Oleskelutilassa olisi tämän kodin televisio, jolloin alakerta rauhoittuisi muuhun oleskeluun. Muhkealle kulmasohvalle mahtuisi suurempikin joukko iltaa viettämään. Harmaata sävymaailmaa voisi skarpata tekstiileillä.

Kattoterassi on varsinkin kesällä kuin toinen olohuone, siksi sen sisustamiseen kannattaa panostaa yhtä paljon kuin sisätiloihin. Oleskelu, auringonotto, grillaus tai vaikkapa kaupunkipuutarha ovat kaikki mahdollisia.

Sisustusvinkkejä