Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sisustusideoita yksiöön ja kaksioon

Tampereen Amurin Hurmurin uusin asuntoihin ei voi olla ihastumatta. Uudiskohde tarjoaa upeita citykoteja, myös paljon toivottuja pieniä asuntoja. Jos kaipaat ideoita keittiön, olohuoneen tai makuuhuoneen sisustukseen, poimi omaksesi sisustussuunnittelija Tomi Kouvolan vinkit.

Miten sisustaisin uuden asunnon?

Bonava heitti sisustussuunnittelija Tomi Kouvolalle haasteen suunnitella vinkkejä Tampereen Amurin Hurmurin kaksion ja yksiön sisustukseen ja värimaailmaan liittyen.

36,5 -neliöinen yksiö

36,5 m² yksiön pohjakuva

Yksiön raikas sisustus

Pienten kotien sisustamisessa kannattaa olla erityisen huolellinen. Jokainen kaluste pitää mitoittaa tarkoin ja kaikki materiaalit sovittaa saumattomasti yhteen. Tässä yksiössä mukavana lisähaasteena on vinoseinä, joka tekee pohjasta mielenkiintoisen. Materiaalit päätin valita vaaleiksi: vaalennettu tammilattia, valkoiset seinät ja valkoiset kaapinovet keittiössä raikastavat koko tilan. Dynamiikkaa saadaan keittiötasoilla ja tummilla vetimillä sekä pitkän suoran seinän näyttävällä tummanharmaalla sävyllä, joka luo taustan kaikille kalusteille.

Yksiön raikas sisustus

Kalusteet kohdilleen

Koko kalustus on toteutettu hyvin niukalla väriskaalalla: valkoista, vaaleanharmaata, ripaus
vedensävyä yövalaisimissa ja ehkäpä vanerinen sängynpääty tuomassa lämpöä ja rentoutta. Ruokapöytänä toimisi hienosti pyöreä pöytä, jolloin asunnon leveimpään kohtaan saadaan keskelle tilaa iso kaluste. Pitkälle harmaalle seinälle sijoittaisin korkean astiakaapin, sohvan ja sen viereen siirreltävän tarjoiluvaunun. Kevyet ja siirrettävät sohvapöydät sekä ilmava nojatuoli tuovat huoneeseen tilan tuntua. Tv:n sijoittaisin suoraan seinälle, jolloin sitä voidaan katsoa niin sohvalta kuin sängystä.

63-neliöinen kaksio

kjasdfhajh

Vaatehuoneesta työtilaksi

Tämä 63 neliön kaksio on mainiosti suunniteltu. Saunalliseen kaksioon on saatu reilu makuuhuone, runsaasti säilytystilaa sekä iso avokeittiö, joka jatkuu olohuoneena. Lähdin pohtimaan, miltä huoneisto näyttäisi, jos keittiön viereinen vaatehuone muutettaisiin pieneksi työpisteeksi. Koska kaappeja on reilusti niin eteisessä kuin makuuhuoneessa, ilahtuisin itse vaihtoehdosta, jossa minulla olisi työpiste omassa sopessa. Tähän saisi tietokoneen lisäksi korkeaa hyllytilaa ja omaa rauhaa vaikkapa etätyöpäiviin.

Vaatehuoneesta työtilaksi

Olohuoneen sisustus

Olohuoneeseen mahtuu reilu divaanikulmasohva ja kaunis suuri sohvapöytä. Keskelle huonetta sijoittaisin korumaisen nojatuolin. Ruokapöydän koko voisi helposti olla noin kaksi metriä, jolloin isommankin väen kestitseminen on helppoa. Värit ja materiaalit olisivat hyvin klassisia: tammea, vaaleanharmaan sävyjä, kromia ja työpisteeseen katseenvangitsijaksi tapettia. Kaikki pintamateriaalit löytyvät tämän uudiskohteen maksuttomista sisustusvaihtoehdoista.

Olohuoneen sisustus

Makuuhuoneen sisustus

Makuuhuoneet sisustetaan nyt rennolla otteella. Kauniit lakanat saavat näkyä ja petaukset ovat muhkeita. Jatkoin väriteemaa myös tähän huoneeseen: luonnonmateriaaleja, tammea, harmaan sävyjä ja ripaus ylellisyyttä. Kotiin kannattaa tehdä väri- ja materiaalisuunnitelma kerralla, niin kaikki tilat nivoutuvat sisustuksellisesti yhteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Sisustusvinkit on laatinut sisustussuunnittelija Tomi Kouvola.

 

Päästä unelmasi lentoon ja tutustu uusien Bonava-kotien valloittavaan valikoimaan.