Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Uutta ideaa ihanaan kotiin

Tapetti tuo tunnelmaa

Uskaltaisinko sisustaa tapeteilla? ”Jos vastaisin lyhyesti, sanoisin kyllä”, sisustussuunnittelija Tomi Kouvola sanoo. Poimi talteen Tomin parhaat vinkit. Uudessa kodissa voit toteuttaa kaikki upeat unelmasi.

Kaikki lähtee tapetista

Bonava pyysi sisustussuunnittelija Tomi Kouvolaa heittäytymään tapettien inspiroivaan maailmaan. Tomin ideat kertovat, että niin kuin kodeista myös tapeteista on moneksi.

siteassets/yleiset/inspiraatio/vantaa_kaneli_olohuone_tapetti.jpg

Mikä ihana tapetti! Vantaan Kanelin uudet kodit kutsuvat viihtymään näyttävine tehosteseinineen.

Rohkeutta peliin

Yleensä rohkeuden puute ja pelko, että johonkin sisustusratkaisuun kyllästyy, ovat niitä kodin tunnelman latistajia. Rohkeat ja omaan persoonaan sopivat valinnat taas sykähdyttävät aina.

Mielestäni tapetti kannattaa valita ensimmäisten joukossa, kun kodin sisustusmateriaaleja lähdetään miettimään. Tapetti vaikuttaa olennaisesti koko huoneen tunnelmaan. Kun suunnitellaan ajoissa, tapettiin on helpompi löytää sopivat tekstiilit, matot, maalisävyt ja kalusteiden sävyt sen sijaan, että tapetti jätettäisiin suunnittelun loppusuoralle.

siteassets/yleiset/inspiraatio/vantaa_punakoiso_olohuone_tapetti.jpg

Tapetti tekee kodista oman näköisen. Vantaan Punakoisossa tapettia on käytetty upeana tehostuselementtinä.

As Oy Vantaan Punakoiso

Suunnittelu alkaa lattiasta

Itse aloitan väri- ja materiaalisuunnitelman teon yleensä lattiasta. Tämän jälkeen valitsen tilaan sopivan tapetin ja siihen sointuvan maalisävyn. Sen jälkeen onkin helppoa valita vaikkapa sohvan ja maton materiaali ja väri.

Lisäksi mietin pienempiä yksityiskohtia, kuten sohvapöytiä, valaisimia, verhoja ja koristetyynyjä. Suunnitelmani voivat näyttää ulkopuolisen silmissä suurelta kasalta kankaita, puunpaloja, tapettinäytteitä ja maalilastuja, mutta itse näen tällaisen kollaasin avulla parhaiten, miten sävyt ja materiaalit keskustelevat keskenään.

siteassets/yleiset/inspiraatio/kollaasi1_tapetit.jpg

Tapetista on moneksi. Pohdi, miten tapetti sopii uuden kotisi lattiaan ja muihin sisustuksen yksityiskohtiin.

Juuri sinulle sopiva tapetti

Minkälainen sitten on se itselle sopiva tapetti? Yksi hyvä tapa on kunnioittaa aikakautta, jolloin talo on rakennettu ja valita tapetti samalta ajalta. Uusissa taloissa taas mielestäni toivottu tunnelma ratkaisee. Siksi tapetteja täytyykin tutkia hieman kuin tauluja.

Kun löytyy se malli, mikä kolahtaa, olet taatusti oikeilla linjoilla. Tutki myös tapetteja pystysuunnassa ja mieluummin jonkin matkan päästä, niin kuviot muuttuvat yleensä rauhallisemmiksi. Esimerkiksi pienikuvioinen ruutu- tai pallokuvio näyttää kaukana katsottuna levolliselta, vaikka läheltä tutkittuna tilanne näyttää toiselta. Tapettikirjaa ei siis saisi selata vain kuin lukisi romaania.

siteassets/yleiset/inspiraatio/kollaasi2_tapetit.jpg

Päästä ajatukset lentoon ja ole rohkea. Tapeteilla voit tehdä kodistasi juuri oman makusi ja tyylisi mukaisen.

Uskalla ja kokeile rohkeasti

Tässä paras vinkkini itse tapetointiurakkaa harkitseville: Siitä vaan, se on kivaa! Laadukkaita tapetteja on hauska kokeilla. Itse käytän aina palvelevien liikkeiden apua liisteriä tai liimaa ja muita tapetointiin tarvittavia välineitä hankkiessani.

Ja vielä se ihan paras neuvo: tapetoi levänneenä, rentoutuneena ja ilman kiirettä. Voin luvata, että taatusti uskallat tapetoida!

Sisustusvinkit on laatinut sisustussuunnittelija Tomi Kouvola.

Päästä unelmasi lentoon ja tutustu uusien Bonava-kotien valloittavaan valikoimaan.